Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RECLAMĂ SAU LEAC anti-Omicron? Israel anunță că un spray nazal ELIMINĂ virusul cu 99% eficiență

Adevărul.ro
spray nazal

După realizarea în cursul anului trecut a mai multor studii de laborator în care se demonstrează o eficiență între 99% și 100% a sprayului nazal Taffix ™ în ceea ce privește blocarea și inactivarea coronavirusurilor SARS-CoV-2 inclusiv cele de tip Alfa, Beta si Delta, cercetătorii companiei Nasus Pharma au început încă din luna noiembrie a anului trecut studiul pentru varianta Omicron a SARS-CoV-2 iar rezultatele de pană acum sunt cele aşteptate.

De altfel, după cum afirmă cercetătorii Nasus Pharma, rezultatele obţinute nu sunt surprinzătoare avand ȋn vedere ca Omicron este o versiune a variantei Beta a SARS-CoV-2 (Africa de Sud) iar tehnologia folosită pentru crearea Taffix ™ precum și de modul cum acesta inactivează și blochează virusurile respiratorii şi-a dovedit eficienţa asupra variantelor anterioare ale SARS-CoV-2.

„Pe măsură ce noile variante provoacă o creștere mai mare și mai rapidă a infecțiilor în întreaga lume, există o nevoie urgentă de soluții care să permită reluarea activităților economice și sociale în siguranță. Dinamica în schimbare a virusului și apariția continuă a mutațiilor suplimentare reprezintă o provocare pentru sănătatea publică. Noile noastre date demonstrează că Taffix poate fi util în prevenirea răspândirii acestor noi variante, suplimentar celorlalte măsuri de protecție recomandate. Odată cu utilizarea în creștere la nivel global a Taffix, am învățat cât de important este o protecție suplimentară pentru a facilita revenirea în siguranță la o viață normală.” a declarat Udi GILBOA, Chairman of the Board Nasus Pharma Israel.

___

Punct de vedere remis redactiei:

”Spray-ul antiviral intranazal TAFFIX® este un mijloc de protecție important, pe lângă multiplele măsuri preventive luate în prezent pentru a preveni răspândirea în continuare a noilor variante ale SARS-CoV-2 precum și a virusurilor care provoacă răceala comună și gripa. TAFFIX® nu este un “LEAC” asa cum ȋn mod eronat a fost scris ȋn articolul publicat pe site stiripesurse.ro.

Nasus Pharma a anunțat datele unui studiu in vitro realizat în colaborare cu Laboratorul Central de Virologie, Ministerul Sănătății, Serviciile de Sănătate Publică, Centrul Medical Sheba, Tel Hashomer, Ramat Gan, Israel, care a demonstrat că stratul de gel produs de pulberea TAFFIX® după administrarea unei doze infecțioase de virus din cultura de țesuturi la o concentrație găsită în probele nazale prelevate de la pacienții COVID19 (CT 22,1 la testul RT-PCR), a blocat în mod eficient 100% din noua variantă Omicron foarte infecțioasă a virusului SARS-CoV-2.

Acest lucru se adaugă la eficacitatea recent anunțată a TAFFIX® în aceleași condiții împotriva a trei variante suplimentare: Variantele Alpha, Beta și Delta, după cum s-a demonstrat prin testarea cantitativă RT- PCR a celulelor incubate cu Taffix inoculate cu virusurile respective.

Varianta Omicron este în prezent tulpina dominantă a SARS-CoV-2 în peste 100 de țări. S-a constatat că aceasta este semnificativ mai infecțioasă, transmisibilă în fazele mai timpurii ale bolii și se replică mai rapid. Încărcătura virală găsită la pacient cu tulpina Omicron și Delta a fost cu 1000 mai mare decât primele tulpini identificate la izbucnirea pandemiei.

"Aceste rezultate importante sunt conforme cu studiile anterioare in vitro efectuate de Nasus Pharma în colaborare cu alte universități și laboratoare de cercetare, cu TAFFIX®, unde s-a aratat ca 99,99% din virusurile SARS-CoV-2 au fost blocate de Taffix , si  blocarea 100% a variantelor Alpha și Beta și Delta, precum și a altor virusuri cunoscute ca fiind cauza infecțiilor respiratorii superioare […]., a declarat Dr. Dalia Megiddo, Chief Executive Officer al Nasus Pharma.

"Rezultatele studiului reconfirmă versatilitatea tehnologiei noastre împotriva diferitelor virusuri respiratorii, inclusiv SARS-CoV-2 și noile sale variante, precum și potențialul TAFFIX® ca un important strat suplimentar de protecție împotriva infecției," a mai declarat Dr. Dalia Magiddo.

TAFFIX®, comercializat în prezent în peste 25 de țări din Europa (inclusiv Romania), America Latină, Asia și Orientul Mijlociu, a fost dezvoltat pentru a crea în nas un micro-mediu ostil virusurilor care s-a dovedit că împiedică virusurile să pătrundă și să infecteze celulele nazale.

Pulberea TAFFIX® creează un gel acidificat subțire unic deasupra mucoasei nazale, care durează 5 ore, protejând semnificativ celulele nazale de virușii inhalați, atât prin protecție mecanică, cât și chimică.

Ca atare, TAFFIX® poate fi un nou instrument de protecție important, pe lângă multiplele măsuri preventive luate în prezent pentru a preveni răspândirea în continuare a noilor variante ale SARS-CoV-2, precum și a virusurilor care provoacă răceala comună și gripa.”, susține Romania.Nasus Pharma.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.