Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reclamaţii din partea locuitorilor municipiului privind apa de la robinet - Compania de apă afirmă că ploile torenţiale au afectat calitatea acesteia

Pinterest
apa robinet

Locuitori ai mai multor cartiere din municipiul Braşov au reclamat autorităţilor că apa de la robinet are un aspect modificat, albicios, potrivit news.ro.

Compania de apă afirmă că, în urma ploilor torenţiale, debitul înregistrat pe râul care alimentează uzina de apă de la Săcele a crescut de 17 ori şi, prin urmare, turbiditatea apei este mare. Oficialii companiei au pornit o sursă de rezervă pentru a furniza apă populaţiei.

"Ca urmare a ploilor abundente căzute în cursul zilei de ieri, 12 decembrie 2021, râul Târlung a crescut în debit foarte mult. Acesta alimentează barajul de apă şi Uzina de apă Săcele. Astfel, debitul înregistrat a fost unul de 39.505 l/s, faţă de un debit mediu de 2.300 l/s.

Citește și: `Băiat deștept` din Energie RUPE TĂCEREA după 10 ani - `O vedeam pe doamna Udrea..

Ca urmare, unul din parametrii de analiză ai apei, mai exact turbiditatea, a crescut semnificativ. În consecinţă, în noaptea de 12 spre 13 decembrie 2021, a fost pornită sursa de rezervă foraje ANIF Prejmer şi au fost realizate manevre tehnice în reţeaua publică”, transmite, luni, Compania de apă SA Braşov prin intermediul unui comunicat.

Sursa citată menţionează că apa furnizată "se încadrează în parametri, din punct de vedere microbiologic".

Compania Apa Braşov precizează că a primit în cursul dimineţii de luni mai multe reclamaţii legate de aspectul apei de la robinet din unele zone ale Braşovului, locuitori din zonele Onix, Griviţei, 13 Decembrie, Codrii Cosminului sesizând aspectul opalescent, albicios al apei de la robinet.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.