Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recomandare de carte: 'Honjok. Arta de a trăi singur', de Francie Healey

europafm.ro
carte

O viață honjok vă oferă darul timpului-pentru-minte: mai mult timp ca să o luați mai încet, să faceți o pauză și să descoperiți acte de solitudine care declanșează bucurie și vă permit să fiți liberi și să fiți percepuți așa cum sunteți cu adevărat ca indivizi.

Să ne adresăm mai întâi dicționarelor.

„Honjok” e un cuvânt devenit popular în Coreea de Sud după 2017, dar e în uz cam de prin 2010 („Hon” este o prescurtare de la „honja” care înseamnă singur; „jok” înseamnă trib). Termenul a fost popularizat din momentul în care un număr tot mai mare de oameni mâncau, beau, călătoreau sau făceau alte activități singuri - și în plus se descriau pe ei înșiși în felul acesta. Tradus simplu ar fi „trib de câte unul”.

Fenomenul s-a răspândit foarte mult și a și început să fie studiat sociologic. Una dintre persoanele care s-a aplecat asupra lui este autoarea cărții pe care o semnalăm astăzi.

Francie Healey este psiholog clinician, absolventă de sociologie, iar zona ei specifică de interes este cea a autovalorizării, a împuternicirii și a relațiilor sănătoase. Crystal Tai este jurnalistă canadiană de origine chineză, care scrie despre mișcări și tendințe globale. A lucrat la South China Morning Post în Hong Kong și s-a ocupat de Coreea de Sud ca jurnalist independent, scriind pentru mai multe publicații.

Scriu editorii: „Honjok este termenul sud-coreean pentru cei care aleg să ia parte singuri la activități și care îmbrățișează solitudinea. Un honjok respinge presiunile și așteptările societății și sărbătorește faptul de a fi un individ unic.

Această carte extrem de stilată vă invită să vă gândiți la ocaziile pe care vi le poate aduce un trai honjok. Evaluează cât de mult timp în solitudine vă este necesar și vă poartă într-o călătorie de autodescoperire pe măsură ce aflați mai multe despre adevărata voastră persoană și despre cum să construiți sinele interior. O viață honjok vă oferă darul timpului-pentru-minte: mai mult timp ca să o luați mai încet, să faceți o pauză și să descoperiți acte de solitudine care declanșează bucurie și vă permit să fiți liberi și să fiți percepuți așa cum sunteți cu adevărat ca indivizi”.

Probabil foarte mulți dintre eventualii cititori, dacă nu majoritatea nu vor înțelege ori vor respinge idei acestui nou stil de viață, dar concluzia cărții poate da de gândit: „Investește în starea ta de bine. Asta îți oferă timpul petrecut în liniște. Fă din solitudine o prioritate, nu un răsfăț care mai poate aștepta până ești pregătit. Află care sunt acele activități care îți aduc bucurie, ce anume îți permite să te simți liber a fi tu însuți și a te arăta așa cum ești cu adevărat - ca individ., conform Mediafax.

Francie Healey – Honjok. Arta de atrăi singur. Introducere de Crystal Tai. Traducere dinlimba engleză de Carmen Ștefania Neacșu. Editura Litera. 160 pag.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.