Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recomandare de carte: 'Îți voi da toate acestea', de Dolores Redondo

Pexels.com
carte citit

„Dolores Redondo îşi deapănă saga de mare întindere într-un ritm egal, cu o bogăţie de detalii. Cititorul răbdător va fi răsplătit cu revelaţii deopotrivă dramatice şi răscolitoare.” (The Wall Street Journal)

Un superb roman noir. Se petrece în provincia spaniolă Galicia, potrivit mediafax.ro.

Citește și: OFICIAL - Lista bolilor care sunt PRIORITATE ZERO la vaccinarea anti-Covid-19

Manuel Ortigosa, romanicier de succes, e anunțat într-o dimineață de poliție de moartea accidentală a soțului său, Álvaro Muniz de Davila, marchiz de Santo Tomé. Merge la înmormântare, în provincia Galicia, unde executorul testamentar îl surprinde anunțându-l că totul îi rămâne moștenire. Domeniile marchizului de Santo Tomé erau imense. Scriitorul nu e interesat de nimic, îi anunță pe toți că va pleca înapoi, dar, spre nemulțumirea și până la urmă oroarea celorlalți, rămâne să afle ce s-a întâmplat cu iubitul său. E ajutat, într-o lume în care secretele domină și nimeni nu vorbește, de un polițist hârși, abia ieșit la pensie, care riscă oprobiul. Manuel Ortigosa descoperă treptat, mai întâi, că soțul său îi ascunsese foarte multe din trecutul său și că trebuie să facă față respingerii din partea familiei; mai descoperă un viespar de minciuni și, pentru a-și păstra și conserva sentimentele pentru cel ucis, se străduiește să afle adevărul și, în cele din urmă descoperă că nu fusese vorba de un accident, ci de un asasinat. Roman psihologic și sentimental la început, cartea se transformă într-un thriller foarte bine condus, excelent scris, excelent tradus, cu suficiente note ale traducătorului pentru a înțelege mai bine locurile acțiunii.

Surprizele se țin lanț. Scriitorul descoperă că soțul său era șeful foarte respectat al unei familii nobiliare; că ducea o viață dublă – una în care se ocupa impecabil de afacerile familiei nobiliare, alta la fel de respectabilă, alături de „soția” sa. Descoperă aroganța familiei nobiliare, care își îndepărtase copiii de domeniu, dar și cupiditatea celor în viață care ar fi făcut orice să-și păstreze privilegiile. Mai descoperă că aproape toți cei pe care îi întâlnește ar recurge și la crime pentru a păstra acoperite de negură istoriile negre ale trecutului.

Răsturnări de situație la tot pasul și o lectură extrem de antrenantă.

Romanul a fost pe merit recompensat cu Premiul Planeta 2016.

Născută în 1969, la San Sabastian, Dolores Redondo Meira a studiat dreptul și a publicat primul roman în 2009. A urmat o trilogie polițistă a cărui acțiune se desfășoară în Valea Baztan (de unde și numele sub care e cunoscută trilogia). Unul dintre aceste romane a fost transfromat în bandă desenată, iar primul („Gardianul invizibil”) într-un film, în 2017.

„Dolores Redondo îşi deapănă saga de mare întindere într-un ritm egal, cu o bogăţie de detalii. Cititorul răbdător va fi răsplătit cu revelaţii deopotrivă dramatice şi răscolitoare.” (The Wall Street Journal)

Dolores Redondo – Îți voi da toate acestea. Traducere din limba spaniolă și note de Marin Mălaicu-Hondrari. Editura Polirom. 544 pag.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.