Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recomandări pentru combaterea cancerului de col uterin

cancer

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) e emis miercuri noi recomandări în ceea ce priveşte combaterea cancerului de col uterin, în scopul unei mai bune preveniri a bolii în ţările sărace, relatează AFP.

OMS recomandă efectuarea a două injecţii, faţă de trei recomandate anterior, cu vaccinul împotriva papilomavirusului uman (HPV) la fetele cu vârsta cuprinsă între 9 şi 13 ani.

În Franţa, unde cancerul de col uterin este la originea a peste 1.000 de decese pe an, vaccinul este în prezent recomandat pentru fetele de 11-14 ani, aminteşte AFP.

OMS, care şi-a prezentat noile recomandări la Congresul mondial pentru combaterea cancerului ce se desfăşoară în perioada 3-6 decembrie la Melbourne, estimează că două injecţii sunt la fel de eficace ca şi trei.

"Combinaţia de mijloace mai eficiente şi accesibile pentru a preveni şi trata cancerul de col uterin va ajuta la reducerea costurilor de sănătate, în special în ţările cu venituri mici", a declarat Nathalie Broutet, epidemiolog la OMS.

De asemenea, screening-ul, începând cu vârsta de 18 ani, a infecţiilor cu papilomavirus - responsabile pentru 99% din cazurile de cancer de col uterin - se poate face la fiecare cinci ani în cazul rezultatelor negative, faţă de doi ani, la cât se efectuează în prezent în multe ţări ale lumii.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.