Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine este noul puști minune al fotbalului românesc: Enes Sali a devenit, la 15 ani, cel mai tânăr debutant din istoria naționalei

Enes Sali

Meciul disputat duminică de naționalele de fotbal ale Liechtensteinului și României va rămâne în istoria fotbalului românesc ca momentul în care Enes Sali a devenit cel mai tânăr tricolor debutant din istorie. Selecționerul Mirel Rădoi l-a trimis în teren pe tânărul jucător al Farului, în minutul 82. Intrat în vizorul Barcelonei, Enes Sali are doar 15 ani și 264 de zile.

Sali ocupă locul 3 în Europa și locul 4 în lume într-un clasament al celor mai tineri jucători care au evoluat în reprezentativele țărilor lor.

„Mă simt foarte bine. Este o onoare pentru mine să debutez în acest tricou. Este un vis îndeplinit. Am ales România pentru că era cea mai bună decizie, mă bucur că am luat această decizie şi vreau să joc pentru România cât mai multe meciuri. M-am simţit foarte bine la lot, băieţii m-au tratat foarte bine. Din păcate nu ne-am calificat, dar ar trebui să ţinem capul sus şi să mergem înainte. Este visul nostru să ajungem la un turneu final. Eu o să fac tot ce îmi stă în putere ca să îndeplinesc acest vis”, a spus Sali, la Pro X.

Astfel, Enes Sali devine în mod oficial „tricolor”, deoarece atât naționala Turciei, cât și cea a Canadei își dorea să îl aibă înregimentat.

Potrivit Eurosport, Sali s-a născut în Canada și a jucat la echipa la Woodbridge Strikers, un club canadian de fotbal semi-profesionist cu sediul în Ontario. El a evoluat acolo până la vârsta de 11 ani, când la un turneu internațional, acesta a fost remarcat de Barcelona. Scouterii catalanilor nu au stat pe gânduri, iar Sali a ajuns într-un final la La Masia, dar după un an petrecut acolo, Barcelona a întâmpinat problem cu FIFA și nu a mai putut continua să formeze tinerele talente recrutate.

În acel moment, tatăl lui Enes Sali a decis să-și aducă băiatul în România după o discuție purtată cu Gheorghe Hagi, care a fost de-a dreptul vrăjit când l-a urmărit jucând pe puștiul de 15 ani. Sali, însoțit în România doar de tatăl său, familia lui rămânând în Canada, a debutat la naționala U16 în martie contra Serbiei. A fost cel mai bun jucător de pe teren. La Viitorul, Sali joacă într-o grupă de U17 ani, deși are doar 15 ani.

Enes Sali a atras multe priviri până la vârsta de 15 ani. După interesul celor de la Barcelona, puștiul a ajuns la Academia lui Gheorghe Hagi, iar Lucian Sânmărtean, unul dintre cei mai valoroși fotbaliști români, este de părere că Sali va ajunge un jucător foarte important dacă este ghidat așa cum trebuie.

"De la prima selecție am fost impresionat de calitățile acestui tânar jucător! Rar am văzut la această vârsta personalitate și calitate, așa profunzime cu mingea la picior, așa cum o fac doar marii fotbaliști! Îi prevăd un mare viitor, dacă cei apropiați lui și cei care îl păstoresc au grijă de evoluția lui, de creșterea lui, acest copil va deveni un jucător reprezentativ al țării noastre", a spus Lucian Sânmărtean, manager sportiv al loturilor naționale ale României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.