Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RECORD MONDIAL: sculptură semnată Claudel, VÂNDUTĂ la licitaţie cu 1,18 MILIOANE de euro

pinterest.com
la valse

Sculptura "La Valse" a lui Camille Claudel, o sculptură din bronz de 46,7 cm înălţime reprezentând un cuplu care dansează, a fost adjudecată duminică la licitaţie la Montbazon, în centrul Franţei, pentru suma de 1,18 milioane de euro de o nepoată a artistei, relatează AFP, citat de Agerpres.


"Este Camille! Este toată viaţa mea, Camille... Este strălucitoare!", a exclamat foarte emoţionată Reine-Marie Paris după ce a achiziţionat sculptura, realizată în jurul anului 1900, pentru care a concurat cu cinci persoane care au licitat la telefon, inclusiv din SUA.


Citeşte şi: Una dintre fundaţiile familiei Trump, ANCHETATĂ de procurorii americani

 

"Este un record mondial pentru o operă de această mărime", a declarat Aymeric Rouillac, care a organizat vânzarea la castelul Artigny, de la Montbazon. El susţine că sculptura "este cel mai frumos exemplar din cele cinci realizate în bronz la momentul respectiv".

Reprezentând o femeie, îmbrăcată numai într-o jupă lungă, care dansează cu un bărbat în întregime gol, "La Valse" a fost considerată indecentă şi abandonată într-un dulap de familia primului său proprietar, Joseph Allioli. Sculptura a reapărut abia în luna aprilie a acestui an.

Opera "La Valse" se va alătura muzeului consacrat lui Camille Claudel de la Nogent-sur-Marne, în regiunea pariziană, a dat asigurări Reine-Marie Paris, care a cedat deja instituţiei numeroase opere din colecţia sa privată.

 

Citeşte şi: Piesele 'Dear Evan Hansen','Oslo' şi actriţa Bette Midler, principalele laureate ale premiilor Tony .


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.