Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piesele 'Dear Evan Hansen','Oslo' şi actriţa Bette Midler, principalele laureate ale premiilor Tony

tony

"Dear Evan Hansen", un musical despre un adolescent care este outsider într-un liceu american, a câştigat duminică cel mai important premiu Tony (cel mai bun musical), în timp ce drama "Oslo", scrisă de J.T. Rogers şi care are ca subiect acordurile de pace de la Oslo, a fost desemnată cea mai bună piesă, relatează luni Reuters, citat de Agerpres.


Musicalul "Dear Evan Hansen" a câştigat în total şase premii Tony, printre care şi pe cel pentru cel mai bun actor într-un musical, pentru debutantul în vârstă de 23 de ani Ben Platt, cea mai bună actriţă în rol secundar într-un musical pentru Rachel Bay Jones, precum şi cea mai bună carte după care s-a realizat un musical, cea mai bună coloană sonoră şi cea mai bună orchestraţie.


Citeşte şi: O retrospectivă de film românesc contemporan, la Cinemateca Naţională din Ciudad de Mexico


După cum se anticipa, Bette Midler a câştigat primul său premiu Tony pentru cea mai bună actriţă într-un musical cu rolul din "Hello, Dolly!". Actriţa a susţinut un discurs în stilul său nonconformist în faţa audienţei formate din numeroase vedete la Radio City Music Hall, atacând inclusiv orchestra care cânta în timp ce Midler vorbea.


"A fost un program foarte dur", a spus Midler, în vârstă de 71 de ani, observând că este "o femeie de o anumită vârstă". Ea a spus că experienţa a fost una care i-a schimbat viaţa şi că "este mai mult decât merit".


Actorii Cynthia Nixon, Kevin Kline şi Laurie Metcalf au câştigat cu toţii premii Tony pentru rolurile lor din piese de teatru. Kline a câştigat premiul Tony pentru cel mai bun actor pentru rolul din piesa "Present Laughter", al lui Noel Cowards.  Fostul star din "Roseanne", Laurie Metcalf, a câştigat primul ei premiu Tony după mai multe nominalizări, obţinând distincţia pentru cea mai bună actriţă într-o piesă cu rolul din "A Doll's House, Part 2", o continuare într-un ritm rapid a piesei clasice a lui Henrik Ibsen.  Cynthia Nixon a fost numită cea mai bună actriţă în rol secundar într-o piesă pentru rolul lui Lillian Hellman din "The Little Foxes".


Ediţia din acest an a premiilor Toni a fost prezentată în premieră de Kevin Spacey.


Broadwayul s-a bucurat de un sezon cu încasări record în acest an, mulţumită unor mari succese de casă ca "Hamilton", "Sunset Boulevard", cu Glenn Close, sau "Hello, Dolly!", mai notează Reuters.


Citeşte şi: Ziua Internationala a Fertilitatii s-a sarbatorit pentru prima data si in Romania .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.