Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Record mondial stabilit la Jocurile Asiatice de indonezianul Abdullah

www.bucurestifm.ro
haltere

Halterofilul indonezian Rahmat Erwin Abdullah a stabilit un nou record mondial la categoria 73 kg, stilul aruncat, cu ocazia Jocurilor Asiatice de la Hanghzou (China), reuşind să ridice 201 kg în concursul desfăşurat marţi, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Abdullah (22 ani), multiplu campion mondial şi medaliat cu bronz la JO 2020, a îmbunătăţit astfel cu un kilogram precedentul record, pe care tot el îl stabilise în decembrie 2022.

Sportivul din Indonezia a câştigat concursul la categoria 73 kg cu un total de 359 kg, cu cinci kilograme mai puţin decât recordul reuşit de chinezul Shi Zhiyong în 2021.

Thailandezul Weeraphon Wichuman a intrat în posesia medaliei de argint, cu 351 kg, în timp ce bronzul a revenit nord-coreeanului Oh Kum Thaek, cu 344 kg.

Succesul lui Rahmat Erwin Abdullah a venit după alte trei recorduri mondiale reuşite de halterofili din Coreea de Nord în ultimele zile, printre care şi Kim Il Gyong (20 de ani), care a ridicat luni 111 kg în drumul ei către medalia de aur la categoria feminină 59 kg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.