Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Record pentru pompierii din Maramureș: 27 de incendii în 24 de ore, un bărbat de 37 de ani a murit

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam incendiu delta vacaresti

Pompierii de la ISU Maramureș au intervenit în ultimele 24 de ore la stingerea a 27 de incendii izbucnite în județ, un record înregistrat pentru acest an. Unul dintre incendii s-a soldat cu moartea unui bărbat de 37 de ani din Moisei.

Potrivit unui comunicat al ISU Maramureș, transmis marți, majoritatea incendiilor au fost de vegetație uscată și fond forestier, care au afectat în total circa 80 de hectare de teren, potrivit Mediafax.ro.

Citește și: Impozitarea cu 90% a salariilor de lux din sistemul bugetar: lista măsurilor USR pentru Klaus Iohannis și Ludovic Orban

„În mai puțin de 24 de ore, de luni până marți dimineață, pompierii au acționat la localizarea și lichidarea unui număr de 27 de incendii, patru dintre acestea fiind la gospodăriile populației, iar restul de vegetație uscată și fond forestier, care au afectat circa 80 de hectare de teren. Trei echipaje de stingere și unul SMURD, din cadrul Secției de Pompieri Vișeu de Sus, au acționat la localizarea și lichidarea unui incendiu, anunțat în noaptea de luni spre marți la o gospodărie din Moisei. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul era generalizat, iar pompierii militari au găsit în interior un bărbat de 37 de ani, decedat”, se arată în comunicat.

Reprezentanții ISU Maramureș au declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că cele 27 de incendii reprezintă un record înregistrat de la începutul anului 2020.

Citește și: Specialistii vin cu o veste INCREDIBILĂ: economia românească ar putea fi MAI PUȚIN afectată de criză decât se crede

Pompierii maramureșeni atrag atenția locuitorilor județului să nu utilizeze focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt, ci să ardă resturile vegetale, gunoaiele și deşeurile în locuri special amenajate.

„Cetăţenii trebuie să ştie că arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi reprezintă contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 2500 lei”, au subliniat pompierii de la ISU Maramureș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.