Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Record stabilit de un japonez de 83 de ani, care a traversat, singur, Oceanul Pacific fără escală

relocatemagazine.com
Pacific

Un navigator în vârstă de 83 de ani a sosit sâmbătă în Japonia după o traversare solitară, fără escală, a Oceanului Pacific, devenind astfel cea mai vârstnică persoană care reuşeşte acest lucru, potrivit organizatorilor periplului, informează AFP, citat de Agerpres.

Sosirea aventurierului japonez Kenichi Horie în strâmtoarea Kii (sud-vestul Japoniei) a marcat sfârşitul unui voiaj de peste două luni la bordul Suntory Mermaid III, început într-un port din San Francisco la data de 27 martie.



Echipa sa de comunicare a declarat că la întoarcerea în Japonia, sâmbătă, Horie a devenit cea mai vârstnică persoană din lume care a traversat cu succes Oceanul Pacific, singur şi fără escală. Ambarcaţiunea sa a fost echipată cu panouri solare.

"Sunt pe punctul de a trece linia de sosire", a scris Horie pe blogul său vineri, după ceea ce el a descris drept o luptă de trei zile contra curenţilor. "Sunt epuizat", a adăugat navigatorul.

Aceasta este cea mai recentă ispravă a acestui japonez octogenar care, în 1962, la vârsta de 23 de ani, a traversat Oceanul Pacificul încălcând legea japoneză care interzicea navigatorilor să părăsească teritoriul ţării şi să intre astfel ilegal în Statele Unite.

În urmă cu 60 de ani, "eram constant anxios şi stresat la gândul că voi fi prins", a scris el în aprilie pe blog. "Dar, de data asta e diferit, am fost trimis de mulţi oameni şi beneficiez de sprijinul lor prin sisteme de urmărire şi radio wireless", a precizat octogenarul.

Kenichi Horie are la activ şi alte reuşite similare, printre acestea numărându-se o călătorie de 7.500 de kilometri la bordul unei hidrobiciclete, în 1993 şi o traversare a Oceanului Pacific, în 2008, la bordul unei ambarcaţiuni fabricate parţial din materiale reciclate şi a cărei propulsie se baza pe forţa motrice a valurilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.