DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

RECORD: Trimisă în judecată de DNA pentru 3136 de fapte şi un prejudiciu uriaş

dna

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Maria BĂLEANU, la data săvârșirii faptei asistent social principal în cadrul Cabinetului de expertiză medicală și recuperare a capacității de muncă Moreni, județul Dâmbovița. Aceasta este acuzată de luare de mită, în formă continuată (106 acte materiale), abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată și continuată (3030 acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 1993-2007, inculpata Băleanu Maria, în calitate de asistent social principal în cadrul Cabinetului de expertiză medicală și recuperare a capacității de muncă Moreni, în mod repetat, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu privind încadrarea unei persoane în grad de invaliditate, rezultate din fișa postului, a contribuit la stabilirea unor grade de invaliditate și la eliberarea deciziilor asupra capacității de muncă pentru un număr total de 3030 persoane.

Aceste documente au fost eliberate în alte condiții decât cele prevăzute de lege, respectiv :

- prin falsificarea deciziilor asupra capacității de muncă, fie prin plăsmuire, fie prin efectuarea de mențiuni nereale în conținutul acestora, 
- prin emiterea unor decizii asupra capacității de muncă în absența titularului, în vederea examinării de către medicul expert al asigurărilor sociale ori în lipsa documentelor medicale care să susțină diagnosticul stabilit,
- prin necomunicarea Casei Județene de Pensii Dâmbovița a listei persoanelor care nu s-au prezentat la termenul de revizuire anual.

Prin aceste mecanisme, inculpata Băleanu Maria a prejudiciat Casa Județeană de Pensii Dâmbovița cu suma de 50.532.591 lei, reprezentând plata, pe nedrept, către beneficiari, a unor prestații sociale cu titlu de pensie de invaliditate.

În aceeași perioadă și în același scop, inculpata Băleanu Maria, în mod repetat, a pretins și primit, de la un număr de 106 persoane, sume de bani și bunuri în cuantum total de 41.762 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dâmbovița, cu propunere de confiscare a sumei de 41.762 lei primită de inculpată cu titlu de mită și de desființare a înscrisurilor falsificate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.