Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Record URIAȘ de amfetamină confiscată în Asia de Est și Sud-Est: 116 tone doar în 2018

www.radioiasi.ro
droguri

Volumul de amfetamine confiscat în Asia de Est şi de Sud-Est a atins un nivel record de 116 tone anul trecut, ceea ce indică o creştere dramatică a producţiei acestui drog sintetic, a indicat luni Biroul ONU pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC), într-o conferinţă de presă la Bangkok, transmite dpa, relatează Agerpres.

Citește și: Schimbări majore pe piața financiară britanică înainte de Brexit: peste 275 de companii transferă active de 1.200 miliarde de dolari din Marea Britanie în UE

Producţia, traficul şi confiscările de amfetamină au crescut în mod dramatic, a subliniat agenţia ONU.

'Nu există niciun semn de penurie de metamfetamină' şi tendinţa de creştere nu arată 'niciun semn de încetare' a fenomenului pe străzile din regiune, a declarat Tun Nay Soe, coordonatorul programului interregional al UNODC.

Doar în Thailanda, în 2018 au fost confiscate 515 milioane de tablete de amfetamină, o cantitate mai mare decât cea totală din 2015-2017, şi de 17 ori mai mult decât în urmă cu un deceniu.

'Volumul de amfetamine şi alte droguri sintetice provenite din Triunghiul de aur spre Thailanda a atins niveluri fără precedent', a declarat Niyom Termsrisuk, secretarul general al Biroului pentru controlul narcoticelor din Thailanda.

Triunghiul de aur este denumirea dată zonei comune de frontieră între Thailanda, Laos şi Myanmar, de notorietate pentru traficul de droguri, ultima dintre aceste ţări servind drept principal loc de producere a amfetaminei.

Agenţia ONU pune creşterea volumului de amfetamină confiscat în regiune pe seama preţurilor mai scăzute, creşterii producţiei şi intensificării operaţiunilor de poliţie.

Deşi în ultimii ani, în urma acestor operaţiuni, au fost închise numeroase facilităţi de producere de amfetamine, altele continuă să funcţioneze, fiind necesară, de aceea, o nouă abordare pentru combaterea fenomenului, a arătat reprezentantul regional al UNODC, Jeremy Douglas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.