Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recordul lui Inaki Williams s-a oprit la 251 de meciuri consecutive în Primera Division

News.ro
minge fotbal poarta

Atacantul Inaki Williams a lipsit la meciul pe care Athletic Bilbao l-a disputat duminică împotriva formaţiei Celta Vigo, punând astfel capăt seriei sale incredibile de 251 de meciuri consecutive în campionatul de fotbal al Spaniei, informează DPA, potrivit Agerpres.

Înainte ca absenţa sa să fie confirmată de clubul din Bilbao, Inaki Williams nu ratase niciun meci de campionat începând din sezonul 2015-2016 al ligii spaniole.

Internaţionalul ghanez, în vârstă de 28 de ani, s-a confruntat cu o problemă fizică neprecizată, astfel că antrenorul Ernesto Valverde nu a putut conta pe pilonul principal al echipei sale în jocul de duminică, pierdut de basci la Vigo (0-1).

Inaki Williams a depăşit în octombrie 2021 precedentul record de 202 de meciuri consecutive în Primera Division, deţinut de Jon Andoni Larranga, fostul jucător al formaţiei Real Sociedad.

Maratonul său de meciuri a debutat pe 10 aprilie 2016, când a intrat în joc ca rezervă în partida pierdută de Athletic Bilbao în faţa formaţiei Atletico Madrid (0-1).

În cele 251 de meciuri (212 disputate ca titular şi 39 din postura de rezervă), Williams a marcat 30 de goluri şi a oferit 31 de assist-uri, dintr-un total de 456 de şuturi şi 207 ocazii create. Echipa sa a câştigat 89 dintre meciurile respective, înregistrând totodată 78 de egaluri şi 84 de înfrângeri.

De la debutul seriei lui Inaki Williams şi până duminică, portarul echipei Atletico Madrid, Jan Oblak, a adunat la rândul său 240 de partidei consecutive în liga spaniolă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.