Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recrutarea pentru fabrica de cablaje auto din Gorj, oprită:Peste 5000 de oameni şi-au depus CV-urile

angajari

Reprezentanții firmei care primește CV-urile pentru viitorii angajați ai fabricii de cablaje auto care se va deschide în municipiul Târgu-Jiu în luna aprilie au anunțat miercuri că au oprit procesul, din cauza numărului foarte mare de solicitări primite, în doar trei zile peste 5.500 de persoane solicitând un loc de muncă.

Ion Lupulescu, cel care s-a ocupat de primirea CV-urilor, a declarat că în prezent nu se mai primesc documente, urmând ca cele înregistrate să fie trimise la Drobeta-Turnu Severin, unde există deja un punct de lucru al societății japoneze deschis, și analizate în vederea contactării viitorilor salariați. "În momentul de față nu se mai primesc CV-uri deoarece au fost primite peste 5.500 pentru 1.500 — 1.800 de locuri de muncă, în prima fază vor fi 500, maxim 700, din luna aprilie când se finalizează. CV-urile se duc la firmă la Severin, unde există deja un punct de lucru și vor fi analizate și, în funcție de ce ceea ce este nevoie pentru fabrica de cablaje, vor fi selectate persoanele și contactate în vederea angajării", a spus Ion Lupulescu.

Aproximativ 3.000 de persoane au depus, în cursul zilelor de luni și marți, CV-uri pentru a fi angajate la viitoarea fabrică de cablaje auto care urmează să fie deschisă în luna aprilie în municipiul Târgu-Jiu, numărul mare de solicitări fiind peste așteptările reprezentanților societății care s-au pregătit doar cu 500 de documente inițial. În luna aprilie a acestui an va începe să funcționeze fabrica de cablaje auto din municipiu, activitatea propriu-zisă urmând să se desfășoare într-una dintre halele de la fosta fabrică de mobilă a orașului. Investiția va genera aproximativ 1.500 de locuri de muncă. "În luna mai 2017, cel târziu, va porni prima capacitate de producție care va consta într-un modul care va avea 500 de angajați. Am înțeles de la investitor că în final se va ajunge la 1.200-1.500 de locuri de muncă. (...) Singura fabrica de cablaje auto din Gorj va fi deschisă de o companie japoneză care lucrează pentru mărci de autovehicule renumite", declara, în luna decembrie, viceprimarul municipiului Târgu-Jiu, Aurel Popescu, anunţă Agerpres.

Potrivit reprezentanților Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj, la sfârșitul anului trecut, rata șomajului a fost de 7,41%, corespunzătoare unui număr de 10.201 șomeri din care 3.835 indemnizați și 6.366 sunt neindemnizați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.