Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rectorul UMFST: Mă aştept ca de anul viitor să funcţioneze Institutul de Neuroştiinţe - British-Romanian Academic Institute of Neuroscience

creier

Rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie "George Emil Palade" din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a anunţat, joi seara, la Gala UMFST, că începând de anul viitor se aşteaptă să funcţioneze în universitate Institutul de Neuroştiinţe - British-Romanian Academic Institute of Neuroscience (BRAIN), un hub clinic de cercetare şi educaţie interdisciplinară.

"Mă aştept ca anul viitor să înceapă să funcţioneze Institutul BRAIN (British-Romanian Academic Institute of Neuroscience), ca model de colaborare interdisciplinară internaţională, precum şi Farmacia universitară, aceasta din urmă dând din nou, la nivel naţional, un mesaj de inovaţie. De asemenea, Medicina militară are şansa, anul viitor, să îşi extindă în Târgu Mureş aria de formare profesională. Toate aceste proiecte şi altele care vor apărea cu siguranţă trebuie înţelese şi vor fi croite astfel încât să accelereze transformarea activităţilor noastre spre o abordare în care să primeze calitatea a ceea ce facem şi o evaluare constantă a acesteia", a declarat rectorul Azamfirei la prezentarea raportului, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Leonard Azamfirei, un centru de educaţie şi cercetare interdisciplinară care să unească neuroştiinţele de bază cu cele clinice, integrând informatica, matematica-bioinformatica şi radiologia-imagistica medicală, asociat Spitalului Clinic Universitar "George Emil Palade" va permite organizarea de cursuri sub forma unor şcoli de vară postuniversitare, MSc, pentru studenţi internaţionali, oferind discipline precum neuroanatomie, neurogenetică, neuropatologie umană şi experimentală, neurologie şi neurochirurgie.

Acest centru va permite participarea la stagii de vară şi proiecte de cercetare sponsorizate de parteneri industriali externi, dar şi înfiinţarea unui program de cercetare doctoral în neuroştiinţe, accesibil la nivel internaţional.

Prin Institutul BRAIN se urmăreşte creşterea calităţii cercetării interdisciplinare, care să aibă ca rezultat finanţarea externă şi publicaţii Q1, formarea de personal înalt calificat, îndrumat pentru a implementa o cultură de cercetare şi educaţie, dar şi desfăşurarea de cercetări fundamentale şi clinice în neuroimagistică, noi biomarkeri de diagnostic şi de prognostic eficienţi şi sensibili, terapii noi, inclusiv terapii genetice.

Azamfirei a mai arătat că, tot de anul viitor, vor veni în universitate cele mai mari companii multinaţionale de tehnologie medicală, care îşi amenajează deja laboratoare.

"Anul viitor vor veni în universitate şi vor rămâne cel puţin două dintre cele mai mari companii multinaţionale de tehnologie medicală care deja au în curs de amenajare propriile laboratoare în spaţiile universităţii şi care vor fi parte a hubului tehnologic în curs de formare. Am convingerea că momentul în care acest sistem medical şi tehnologic pe care îl croim acum va deveni funcţional, despre oraşul nostru se va vorbi altfel", a mai afirmat dr. Leonard Azamfirei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.