Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rectorul Universității Româno-Americane: 'Drogurile afectează studenții, elevii, le afectează performanța și le afectează viața'

Universitatea Româno-Americană a pornit, pentru al treilea an consecutiv, o amplă campanie de prevenire a consumului de substanțe interzise intitulată ”Supradoză de visuri spulberate”. În parteneriat cu Agenția Națională Antidrog, instituția condusă de rectorul Costel Negricea, militează pentru o mai bună informare a elevilor, studenților, cadrelor didactice, dar și a părinților despre lupta cu cel mai important flagel al zilelor noastre în rândul tinerilor: consumul de droguri.

În prezența a aproape 400 de elevi, studenți și profesori, Negricea le-a vorbit tinerilor despre nevoia comunicării mai ales cu familia, atunci când au probleme.

Citește și: Mărturia șocantă a unei absolvente a SNSPA, după ce s-a drogat timp de 10 ani: 'Eram un zombie, cerșeam, dormeam în ghetou'

”Este un eveniment care ne privește pe noi toți, din care putem să învățăm și să reușim să preluăm informații pe care să le dăm mai departe. Ca și edițiile trecute, adresez cuvinte în calitate de rector, profesor și părinte.

Ca rector, Universitatea Româno-Americană este deschisă către astfel de evenimente. Ca de fiecare dată, o instituție de învățământ este un loc bun de a educa, iar educația nu se face doar în clasă, pe o disciplină sau alta, ci în general, a educa pentru viață. Profesorii înțeleg acest lucru și sunt alături de noi.

Drogurile afectează studenții, elevii, le afectează performanța și le afectează viața. Ca profesor, trebuie să înțeleg modul în care studenții mei rămân concentrați pe ceea ce le oferă această perioadă incredibilă din viață și cum poți să te pregătești pentru un viitor extraordinar. Acest viitor să în mâinile fiecăruia dintre studenții noștri.

Ca părinte, înțeleg modul în care toate aceste informații trebuie să vină și din familie. Educația din școli și din societate trebuie să fie completată de ceea ce facem în familie. Vă sfătuiesc să fiți deschiși cu părinții voștri, să comunicați, să cereți ceea ce aveți nevoie pentru că pentru ei sunteți cei mai importanți. Trebuie să înțelegem că există organizații specializate, instituții specializate care vă pot ajut, așa cum este Agenția Națională Antidrog. Trebuie să rămânem mereu împreună.”, a spus prof. univ. dr. habil. Costel Negricea, rectorul Universității Româno-Americane.

Universitatea Româno-Americană derulează, pentru al treilea an consecutiv, alături de Agenția Națională Antidrog, campania de prevenire a consumului de substanțe interzise intitulată ”Supradoză de visuri spulberate”. În paralel, instituția de învățământ superior a inițiat și campania de prevenire a traficului de persoane, numită ”Suflete albe pe piața neagră”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.