Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Red Bull țintește victoria în Marele Premiu al Australiei: campionii mondiali nu au mai câștigat la Melbourne din 2011

facebook.com
Red Bull Formula 1

Red Bull pleacă din postura de mare favorită la victorie în Marele Premiu al Australiei, programat duminică la Melbourne, a treia cursă din sezonul actual al Formulei 1, pe un circuit în care nu s-a mai impus din 2011, transmite Reuters.

Sebastian Vettel a semnat ultima victorie a lui Red Bull pe circuitul stradal Albert Park, dar în acest an nimic nu mai poate opri campioana mondială a constructorilor să pună capăt unei secete de 12 ani, conform Agerpres.

Max Verstappen şi coechipierul său Sergio Perez au reuşit dubla în primele două curse ale anului, olandezul fiind primul în Bahrain, iar mexicanul cel mai bun în Arabia Saudită. Monopostul RB19 nu are rival, până acum, în materie de viteză şi fiabilitate.

''Întotdeauna este plăcut ... să experimentezi puţin la Melbourne, deşi din punct de vedere al pilotajului nu a fost un circuit prea amabil cu noi în ultimii ani'', a spus dublul campion mondial Verstappen, care anul trecut a fost nevoit să abandoneze din cauza unei probleme cu combustibilul. ''Pista este grozavă, cu câteva viraje de mare viteză şi eu mă bucur să pilotez aici, aşa că sper să avem o cursă bună în acest weekend. Trebuie să pilotezi simplu şi să fii consecvent'', a mai spus campionul mondial.

În acest an, circuitul Albert Park are o a patra zonă de DRS, între virajele opt şi nouă, din cele 14, care va favoriza monopostul Red Bull.

Mercedes, echipa dominantă de altă dată, nu a urcat încă pe podium în primele două curse, dar şeful Toto Wolff crede că situaţia se va schimba în curând: ''Semnele care vin de la fabrică sunt promiţătoare. Nu suntem încă unde am vrea să fim, dar asta nu ne va opri să luptăm şi să dăm tot ce avem mai bun''.

Există deja zvonuri că Lewis Hamilton, 38 ani, septuplul campion mondial, al cărui contract cu Mercedes expiră la finalul acestui an, ar putea semna pentru Ferrari din 2024.

Scuderia de la Maranello nu are nici ea un debut grozav de sezon, piloţii Carlos Sainz jr şi Charles Leclerc acuzând lipsa de ritm a maşinii, după ce s-au clasat pe locul şase respectiv şapte la Jeddah, în Arabia Saudită.

Revelaţia startului de sezon este Aston Martin, cu două podiumuri obţinute de Fernando Alonso, care la 41 de ani a redescoperit gustul luptei pentru victorie. Monopostul AM23 este foarte asemănător cu cel al Red Bull, deşi beneficiază de motor şi cutie de viteze Mercedes.

''Avem un concept diferit la cele două maşini, chiar dacă este adevărat că vizual cele două par puţin similare'', a declarat Alonso, dublul campion mondial, în presa spaniolă.

Fanii australieni îl vor încuraja pe debutantul Oscar Piastri, care l-a înlocuit pe Daniel Ricciardo la McLaren. Pilot de încercare la Red Bull, Ricciardo nu a urcat niciodată pe podium în cursa sa de casă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.