Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Redactorul şef al publicaţiei Die Aktuelle a fost concediat, după ce a publicat un interviu fals cu Michael Schumacher, generat de AI

ziareromania.ro
corinna schumacher

Anne Hoffmann, redactor-şef al publicaţiei Die Aktuelle, a fost concediată după ce a supravegheat linia editorială a publicaţiei din 2009. Die Aktuelle a publicat un articol controversat în Germania în această săptămână şi a deschis dezbaterea despre riscurile inteligenţei artificiale, relatează Belga.

Pe coperta revistei figura o fotografie a fostului pilot, cu titlul „Michael Schumacher: primul interviu!”. Un subtitlu spunea: „Pare înşelător de real”.

În paginile interioare a devenit evident că tabloidul scria despre un interviu fals generat de un site web de inteligenţă artificială, scrie news.ro.

Publicaţia a cerut scuze familiei Schumacher şi a decis că articolul nu ar fi trebuit să fie publicat niciodată.

„Nu corespunde standardelor jurnalistice pe care noi – şi cititorii noştri – le aşteptăm de la un editor precum Funke”, a declarat Bianca Pohlmann, director operaţional al publicaţiilor Funke.

De la accidentul din 2013, familia lui Schumacher a făcut mari eforturi pentru a proteja intimitatea fostului pilot. Drept urmare, nu se ştie care este starea lui Michael Schumacher. Se crede că el este la locuinţa din Elveţia a familiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.