Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reducerea provizioanelor pentru creditele neperformante a stimulat profitul trimestrial al UniCredit

unicredit

Al doilea grup bancar italian, UniCredit SpA, s-a alăturat joi rivalelor europene, raportând rezultate trimestriale peste aşteptări, în urma reducerii provizioanelor pentru creditele neperformante, pe fondul atenuării efectelor economice negative ale pandemiei de coronavirus (Covid-19), transmite Reuters.

Veniturile grupului condus de Andrea Orcel au crescut neaşteptat în primul trimestru din 2021, datorită majorării câştigurilor din tranzacţionare şi comisioane, care au compensat slăbiciunea activităţilor de creditare.

Acţiunile UniCredit au urcat joi dimineaţă la Bursa de la Milano cu 4%, anul acesta titlurile sectorului bancar european înregistrând un avans de 25%, băncile fiind mai puţin afectate de pandemie decât avertizau analiştii.

Profitul net al băncii italiene în primul trimestru din 2021 a urcat la 887 milioane de euro (1,10 miliarde de dolari), faţă de pierderi de 2,70 miliarde de euro în perioada similară din 2020. Analiştii se aşteptau la un profit de 396 milioane de euro.

Şi grupurile bancare Societe Generale şi ING au raportat joi rezultate financiare peste estimări, aşa cum a făcut şi Intesa Sanpaolo miercuri.

UniCredit a pus deoparte 167 milioane de euro pentru creditele neperformante, doar o treime din cifra estimată de analişti.

Pentru 2021 UniCredit se aşteaptă ca profitul net de bază "să fie în mare parte în linie" cu estimarea precedentă, de peste trei miliarde de euro, în timp ce veniturile ar urma să se situeze la 17,20 miliarde de euro, faţă de un nivel de 17,70 miliarde de euro previzionat anterior.

Cele mai mari grupuri bancare italiene - Intesa Sanpaolo SpA şi UniCredit SpA - sunt prezente şi pe piaţa din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.