Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Referendumul britanic asupra UE ar putea să se ţină în iunie 2016 (ziar)

marea britanie

Prim-ministrul britanic David Cameron intenţionează să stabilească în iunie 2016 referendumul promis să-l convoace asupra apartenenţei Marii Britanii la Uniunea Europeană, afirmă ziarul The Independent on Sunday. 

Referindu-se la o sursă anonimă, ziarul scrie că "The Independent on Sunday a aflat că dl Cameron a decis să stabilească (referendumul) în luna iunie a anului viitor". 

Un purtător de cuvânt de la Downing Street, biroul premierului, a refuzat să comenteze cu privire la articolul din The Independent. 

Ziarul asigură că şeful guvernului intenţionează să anunţe data referendumului la conferinţa anuală a partidului său conservator în octombrie, notează AFP. 

Nu a fost imediat posibil să se obţină o reacţie din partea partidului conservator. 

Cameron a promis britanicilor să renegocieze termenii apartenenţei Marii Britanii la UE înainte de a convoca un referendum pe această temă până la sfârşitul anului 2017, aminteşte France Presse. 

The Independent afirmă de asemenea că ministrul de finanţe britanic George Osborne începe o vizită la Paris pentru a încerca să obţină sprijin francez pentru propunerile de reformă a UE avansate de Londra. 

Guvernul conservator al lui Cameron a anunţat că va face campanie pentru continuarea apartenenţei Marii Britanii la Uniunea Europeană, dar cere reforme implicând mai ales capacitatea cetăţenilor altor ţări UE de a obţine beneficii sociale în Marea Britanie, cu competenţe sporite ale Londrei şi posibilitatea de a exclude o posibilă mai mare integrare politică. 

De asemenea potrivit The Independent on Sunday, criza din Grecia şi posibilitatea ca Grecia să părăsească zona euro au jucat un rol în decizia lui Cameron de a convoca referendumul britanic mai devreme decât era aşteptat. 

Primele prevederi legislative prealabile convocării referendumului au fost luate în iunie, dar trebuie încă aprobate de Camera Lorzilor.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.