Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reforma guvernanței economice europene, discutată la reuniunea ECOFIN

economedia.ro
marcel bolos

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a participat la reuniunea ECOFIN și spune că reforma guvernanței economice europene a fost cel mai important subiect al agendei.

Reforma guvernanței economice europene a fost principala temă de discuție pe care Boloș spune că a avut-o cu miniștrii de finanțe din Lituania, Gintarė Skaistė, și din Polonia, Magdalena Rzeczkowska, conform mediafax.

„Un aspect amplu dezbătut, pe care l-am susținut și noi, a fost pe fondul aplicării Procedurii de Deficit Excesiv. Mai exact, se solicită excluderea atât a împrumuturilor din Mecanismul de Redresare și Reziliență, cât și a cofinanțării aferente Politicii de Coeziune din definirea indicatorului de cheltuieli nete. Pentru că vorbim despre instrumente esențiale pentru finanțarea reformelor și investițiilor care vizează prioritățile noaste strategice”, spune Marcel Boloș, pe pagina oficială de Facebook.

De asemenea, în cadrul unei discuții cu omologul belgian, Vincent van Peteghem, ministrul Finanțelor din România a abordat tema deblocării procesului de rambursare a contravalorii obligațiunilor emise de Banca Internațională de Investiții (BII) achiziționate de investitorii români.

„Sprijinim deplin și necondiționat pentru sancțiunile impuse de Uniunea Europeană Federației Ruse. Cu toate acestea, sancțiunile BII afectează negativ investitorii instituționali din România și pe beneficiarii acestora, pe care trebuie să îi protejăm”, a mai spus Boloș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.