Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reforma în MLS - Campionatul nord-american va avea 30 de echipe

fotbal drepturi tv minge

Campionatul nord-american de fotbal va cuprinde 30 de echipe, a anunţat, joi, responsabilul Don Garber, care a prezentat cluburile Saint Louis FC şi Sacramento Republic FC ca fiind noile echipe ce vor fi incluse în Major League Soccer la o dată ce încă nu a fost stabilită, informează AFP potrivit Agerpres.

"Fotbalul profesionist este înfloritor la toate nivelurile în Statele Unite şi în Canada, iar noi credem că reuşita unui club din MLS este realizabilă în numeroase oraşe", a declarat Don Garber, comisarul MLS.

"Extinderea campionatului a fost marcată de un succes enorm în ultimii 15 ani şi a fost un element esenţial al creşterii continue a Ligii", a reamintit el.

În prezent în MLS evoluează 24 de echipe.

Nashville SC şi Miami FC, proiectul fostului internaţional englez David Beckham, îşi vor face şi ele debutul în 2020, urmate de Austin FC în 2021.

MLS a precizat că va iniţia negocieri cu reprezentanţii investitorilor care vor să stabilească o echipă MLS la Saint Louis şi una la Sacramento, urmând să devină echipele cu numărul 28 şi 29 din campionatul nord-american de fotbal.

Major League Soccer a adăugat că preţul de intrare pentru aceste două echipe a fost fixat la 200 milioane dolari pentru fiecare dintre ele. Însă datele pentru atribuirea şi intrarea în funcţiune a celei de-a 30-a francize nu au fost fixate.

MLS a mai precizat că echipele sale vor "funcţiona conform regulamentului FIFA privind statutul şi transferul jucătorilor", urmând să fie percepute indemnizaţii de formare pentru orice jucător al unui centru de formare de la un club din MLS care semnează primul său contract profesionist în altă parte decât în MLS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.