Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reforma lui Ciolacu, garantată de Iohannis: 'Este un pas în direcţia bună. Trebuie să vedem lucrurile aşa cum sunt' (VIDEO)

Inquam Photos / Octav Ganea
Iohannis Ciolacu

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, la New York, că măsurile fiscale pregătite de Guvern nu vor rezolva toate problemele sistemice pe care România le are de 30 de ani, dar este un pas în direcţia bună.

Iohannis a fost întrebat, miercuri, la New York, despre măsurile fiscale pregătite de Guvern.

„Este un pas în direcţia bună. Trebuie să vedem lucrurile aşa cum sunt. Că nu se vor rezolva toate problemele sistemice acumulate în 30 de ani este iarăşi un lucru care e uşor de înţeles, dar paşi trebuie făcuţi”, a afirmat preşedintele.

Acesta a adăugat că „nu putem să continuăm să ne facem că banii publici nu sunt de multe ori cheltuiţi fără o eficienţă foarte mare”.

„Este o artă pe care trebuie să o descopere Guvernul”

„Nu putem să închidem ochii la evaziunea fiscală şi nu putem să lăsăm anumite resurse care ar trebui să fie disponibile pentru bugetul local să nu fie folosite”, a mai declarat şeful statului.

Acesta consideră că pentru a atinge aceste obiective, „este o artă pe care trebuie să o descopere Guvernul şi să vină cu acele măsuri care rezolvă problema şi pe termen scurt, dar care rezolvă şi problemele sistemice”.

„Noi ştim că avem probleme sistemice. După părerea mea, este un prim pas care se face şi după ce acest proiect va fi dezbătut, va ajunge în Parlament unde iarăşi sunt posibile îmbunătăţiri, adaptări ş.a.m.d. Chiar şi în procedură de angajare a răspunderii sunt posibile amendamente, dacă sunt găsite necesare. Deci, haideţi să pornim de la premisa că unele probleme îşi găsesc acum o soluţie şi să mergem mai departe”, a adăugat şeful statului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.