Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reforma PNL naste disensiuni. Replica unui co-presedinte ex-PDL pentru cel ex-PNL / UPDATE

pnl pdl rupere

UPDATE: Co-presedintele TNL Sorin Moldovan a precizat pentru stiripesurse.ro ca mesajul sau nu a venit ca o replica la cel al colegului sau Costel Alexe, ci ca o replica data unor lideri PNL care nu inteleg ca reforma trebuie sa inceapa cu ei sau care sustin reforma doar declarativ. El l-a exclus dintre acestia pe co-presedintele PNL Vasile Blaga.

Co-presedintele TNL, din vechiul PNL, Costel Alexe a trasmis miercuri un comunicat in care sublinia nevoia de reforma a clasei politice prin retragerea, chiar si cu forta, a celor care nu indeplinesc criterii de integritate si onestitate. Co-presedintele TNL, din fostul PDL, Sorin Moldovan vine joi cu o replica la spusele lui Alexe, aratand ca simpla inlocuire a unor oameni cu alti oameni nu rezolva problema. Reforma in opinia sa se face prin schimbarea atiudinii fiecaruia dintre politicieni.

Iata ce spune Moldovan:

"Scriu aceste rânduri după ce, în ultima vreme, am observat cum mulţi „analişti” politici, lideri adevăraţi sau închipuiți, colegi de-ai mei din cadrul Partidului Naţional Liberal, şi-au exprimat ideile şi viziunile legate de modul cum ar trebui să fie reformată clasa politică.

Trebuie să clarific de la bun început faptul că această postare este viziunea mea asupra situaţiei actuale, în calitate de Co-Preşedinte al TNL. Am discutat cu foarte mulţi colegi de la Organizaţia de Tineret despre ultimele evenimente care au pus societatea românească într-o dezbatere profundă şi, totodată, foarte necesară. Din păcate, catalizatorul reformei, deja începută în PNL, a fost tragedia de la Colectiv, deşi situaţia politică nu era de ieri de azi, ci trena de multă vreme. Am să mă aplec să vorbesc mai mult despre partidul din care cu mândrie fac parte şi mai puţin despre alte partide. Până la urmă, este treaba fiecărui partid să se reformeze sau nu, și în ce fel o face. A nu se înţelege, aşa cum în mod greşit o fac unii, că reforma înseamnă neaparat schimbarea vârfului de lance. Cred că problemele nu vin de acolo, ci chiar de la aceşti aşa zişi lideri care, în aparenţă, militează pentru reformă, dar, în esenţă, sunt cei care macină partidul din interior doar pentru a mai urca o treaptă sau pentru a se agăţa de un scaun.

Reformă nu înseamnă schimbarea unor oameni cu alţi oameni (acest lucru nu va rezolva esenţa problemei). Reformă înseamnă schimbarea strategiei politice, a modului de acțiune și comunicare, a modului de promovare în cadrul partidului. Reforma mai înseamnă ghidarea cu adevărat după principii bine stabilite și politici aplecate spre nevoile cetăţeanului. Însă, din păcate, nici în ceasul al 12-lea nu toţi au înţeles acest mesaj. De ce au ieşit oamenii în stradă? De ce nu au încredere în politicieni? Acest lucru se poate schimba peste noapte prin rotirea unor cadre în interiorul partidelor? Cu siguranță NU!!

Acum se induce opiniei publice ideea cum că toţi (absolut toţi) sunt ”o apă şi un pământ”. Nimic mai fals. Eu nu cred că din cei peste un milion de cetăţeni, membri de partid, toţi sunt corupţi şi trebuie schimbaţi. Şi, de aici încolo, vreau să mă refer la Organizaţia de Tineret a PNL. Avem în cadrul TNL foarte mulţi tineri bine pregătiţi, dornici să lucreze pentru comunităţile din care fac parte. Nu înseamnă că dacă ai carnet de membru de partid eşti automat corupt sau hoţ.

Aceste Organizaţii de Tineret au rolul lor în cadrul unui partid. Problema se pune în felul următor: cât de mult poate Organizaţia de Tineret să crească? Cât este lăsată să crească? Şi, evident, cum se promovează aceşti tineri în cadrul organizaţiei? Vă vorbesc ca un om care este implicat de aproape 11 ani în activitatea politică - există două tipuri de abordări: subordonezi Organizaţia total structurii de partid şi promovezi doar şoferi, cărăuşi de genţi, tineri obedienţi sau laşi Organizaţia să crească şi să se dezvolte singură, sănătos, după criteriile, procedurile şi principiile pe care şi le-a asumat. Asta nu înseamnă în niciun caz că Organizaţia este rigidă, din contră. Organizaţia este o sită prin care se cern liderii de azi şi de mâine. Bineînţeles că nu toţi performează şi întotdeauna cei care sunt prea mici pentru “ochiurile” acestei site, din păcate, rămân frustraţi şi îi critică pe cei aleşi, validaţi democratic.

Vă spun sincer că multă vreme, în cei 11 ani, am dus împreună cu colegii mei o “luptă” internă şi, din fericire, în ultimii 3 ani, rezultatele au început să apară, cu ajutorul unor lideri, culmea, mai “seniori” decât mulţi alţii. Ironic, nu? Însă ipocrizia unora nu are margini. Poate că ei sunt cei cu care această reformă ar trebui să înceapă. Mulţi clamează reforma în partid, dar majoritatea au acelaşi gând: Reforma să nu înceapă cu mine!

Vă contrazic, stimaţi colegi: reforma trebuie să înceapă cu fiecare, nu cu o organizație anume. TNL nu face pasul înapoi sau în lateral, ci numai înainte!".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.