Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Refugiații care nu sunt sirieni: Spun că sunt din Siria, dar 30% au alte naționalități

refugiati

Guvernul de la Berlin estimează că 30% dintre refugiaţii care afirmă că sunt sirieni, atunci când sunt înregistraţi în evidenţele autorităţilor germane pentru obţinerea statutului de refugiat, au de fapt alte naţionalităţi, transmite AFP.

'Nu este vorba despre o statistică oficială, ci de o estimare bazată pe constatările autorităţilor la faţa locului, mai ales ale poliţiei (...) şi ale Frontex (Agenţia europeană pentru supravegherea frontierelor)', a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne de la Berlin, Tobias Plate.

Respectivii imigranţi mint în încercarea de a obţine mai uşor azilul, sirienii beneficiind de o examinare accelerată a dosarului, iar adevărata lor naţionalitate este foarte greu de verificat atunci când nu prezintă acte.

Germania se confruntă cu un aflux fără precedent de imigranţi, mai ales după a decis să nu mai aplice prevederile regulamentului de la Dublin, care reglementează examinarea cererilor de azil în Uniunea Europeană şi care menţionează că refugiaţii trebuie retrimişi în prima ţară unde ajung în spaţiul comunitar.

În intervalul ianuarie-iulie, 256.938 de persoane au cerut azil în Germania, dintre care 55.587 au declarat că provin din Siria. Ceilalţi solicitanţi de azil ajunşi în Germania provin mai ales din Albania, Kosovo, Afganistan, Irak şi state din Africa, Orientul Mijlociu şi Asia. Autorităţile de la Berlin estimează că în Germania vor ajunge până la finele anului între 800.000 şi 1.000.000 de solicitanţi de azil, după ce anul trecut numărul lor a fost de circa 200.000, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.