Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Refugiaţii se alătură traficanţilor de fiinţe umane pentru a-şi plăti călătoria spre Europa

stirileprotv.ro
refugiati imigranti

Refugiaţii şi imigranţii din Grecia au început să se alăture în număr foarte mare reţelelor de traficanţi de fiinţe umane, încercând să câştige suficienţi bani pentru a-şi plăti călătoriile spre Europa, de când graniţele au fost închise pentru ei, în virtutea Acordului UE-Turcia.

În încercarea de a câştiga suficienţi bani pentru a ajunge în nordul Europei, unii imigranţi blocaţi în Grecia au început să lucreze ca “intermediari” pentru traficanţii de fiinţe umane, în timp ce grupuri mai mici, majoritatea din Afganistan, au început să îşi organizeze propriile rute pentru transportarea imigranţilor prin anumite zone din Balcani, potrivit Middle East Europe, citat de Mediafax.

Abdi, care a spus că a fugit din Somalia, a afirmat că a plătit 200 de dolari unui “ghid“ afgan, care l-a transportat din oraşul Mytilene situat pe insula greacă Lesbos spre localitatea Idomeni, pentru a evita să fie înregistrat şi trimis înapoi.

“Eu şi un prieten l-am plătit pe un bărbat pe care l-am cunoscut în Lesbos şi care ne-a adus în siguranţă la Idomeni, pentru a evita să fim înregistraţi. Am plătit 200 de dolari fiecare şi am schimbat des mijloace de transport. Bărbatul nu era grec, ci era din Afganistan“, a spus Abdi.

“Nu am unde sau pentru ce să mă întorc“, a spus Abdi. “Dacă graniţele nu se deschid, îmi voi continua călătoria chiar dacă asta ar însemna să dau toţi banii pe care îi am traficanţilor“, a adăugat el.

Salman, originar din Yemen, a spus că a plătit 900 de dolari unui traficant afgan de fiinţe umane care l-a ajutat să ajungă din Idomeni în Serbia, după ce a decis că situaţia din comuna greacă este atât de gravă încât a trebuit să îşi asume riscul.

“Am avut noroc că am putut plăti afganilor, pentru că nu mi-aş fi permis preţul cerut de greci. Am traversat graniţa pe jos, iar o camionetă ne aştepta la frontiera macedoneană. Vehiculul era plin şi nu l-am putut vedea pe şofer, dar dimineaţă eram în Serbia”, a spus Salman.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.