Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regatul Unit a alocat peste 7 milioane de euro pentru apărarea cibernetică a Ucrainei

securitate cibernetica

Regatul Unit a alocat 6,36 de milioane de lire sterline (7,3 milioane de euro) pentru susţinerea apărării cibernetice a Ucrainei în vederea protejării infrastructurilor critice şi a serviciilor publice în faţa atacurilor ruseşti, relatează marţi agenţia EFE.

Potrivit unui anunţ al guvernului britanic, acesta a aprobat suma menţionată, ca ajutor iniţial destinat Ucrainei la acest capitol, drept răspuns la activitatea cibernetică rusă în creştere în urma agresiunii lansate de Moscova.

''Ne vom asigura împreună că Kremlinul este învins în toate sferele: pe teren, în aer şi în spaţiul cibernetic'', a declarat ministrul britanic de externe James Cleverly, potrivit Agerpres.

Acesta a confirmat că ''sprijinul Regatului Unit pentru Ucraina nu se limitează la ajutorul militar'' şi că autorităţile de la Kiev ''recurg la experţi britanici pentru susţinerea apărării cibernetice a Ucrainei''.

Acest anunţ coincide cu publicarea în aceeaşi zi a unui raport întocmit de Centrul naţional britanic pentru securitate cibernetică (NCSC), care semnalează că ameninţarea asupra securităţii cibernetice a Regatului Unit a ''evoluat semnificativ'' în ultimul an, când s-au înregistrat 18 incidente care au necesitat un răspuns coordonat la nivel naţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.