Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regatul Unit este la un pas de DEZASTRU: Un medic din patru din se află în autoizolare sau este bolnav, iar Londra e în cea mai proastă situație

www.diarystore.com
Big Ben Londra

Aproximativ un medic din patru din Serviciul Naţional de Sănătate (NHS) al Marii Britanii se află în autoizolare sau este bolnav, a declarat luni preşedintele Colegiului Regal al Medicilor (RCP), profesorul Andrew Goddard, pentru agenţia Press Association.

Conform profesorului Goddard, circa 25% dintre medici sunt în prezent indisponibili, fie pentru că au contractat noul coronavirus, fie pentru că un membru al familiei sau o persoană împreună cu care locuiesc este bolnavă, informează agerpres.ro.

Citește și: Lidl, mutare în plină epidemie de coronavirus! Se întâmplă din 30 martie, în magazinele din România

'În acest moment, credem că (dintre aceştia) sunt mai mulţi doctori autoizolaţi cu membri de familie, deşi unii sunt ei înşişi bolnavi', a indicat preşedintele RCP.

'Aceasta are un impact real în multe departamente de urgenţă, iar Londra se află într-o situaţie mult mai proastă decât orice alt loc în acest moment, însă se va întâmpla şi în altele. Birmingham are de asemenea dificultăţi', a explicat el.

Citește și: Decizie fără precedent luată de Auchan în plină epidemie de coronavirus

Întrebat despre presiunea asupra secţiilor de terapie intensivă, prof. Goddard a răspuns: 'Unele spitale se află cu adevărat la limită. La Londra este foarte, foarte dificil în acest moment, nu putem subestima cât de dificil este'.

Conform prof. Goddard, este neclar dacă acest procent de 25% se va menţine sau dacă va scădea pe măsură ce va creşte numărul cadrelor NHS testate şi al persoanelor care ies din izolare.

Citește și: Coronavirus: Companiile auto din România vor să facă ventilatoarele mecanice, dar nu avem proiect pentru ele

'Desigur, îngrijorarea este că vom pierde mai mulţi oameni din cauza unor boli legate de COVID', a adăugat el.

Declaraţiile preşedintelui RCP survin după ce, duminică, Colegiul Regal al Asistentelor (RCN) a anunţat că în jur de 20% dintre aceste cadre medicale au intrat în autoizolare.

Citește și: Document făcut public de Dumitru Coarnă! Și fără măști de protecție, polițiștii sunt obligați să intre în misiuni cu persoane infectate cu coronavirus .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.