Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regatul Unit nu e de acord cu UE când vine vorba de monede digitale. Banca Angliei și-a exprimat scepticismul cu privire la necesitatea unei lire digitale

timeout.com
londra

Guvernatorul Băncii Angliei (BoE), Andrew Bailey, a subliniat că Regatul Unit are deja un sistem de decontare angro cu o actualizare majoră.

Andrew Bailey, guvernatorul Băncii Angliei (BoE), și-a exprimat scepticismul cu privire la necesitatea unei lire digitale la scurt timp după ce miniștrii de finanțe din țările din zona euro au susținut continuarea lucrărilor privind un euro digital, conform cointelegraph.com.

Guvernatorul BoE a pus la îndoială recent necesitatea unei monede digitale ale băncii centrale (CBDC), menționând că există deja un „sistem de decontare a băncii centrale cu o actualizare majoră”.

În plus, Bailey a mai exprimat că nu există planuri de eliminare a numerarului în ceea ce privește utilizarea retailului. Guvernatorul BoE nu crede că plățile cu amănuntul trebuie modificate în acest moment. A explicat:

„Trebuie să fim foarte clari ce problemă încercăm să rezolvăm aici înainte să ne lăsăm duși de tehnologie și de idee.”

Comentariile lui Bailey urmăresc noile evoluții CBDC din zona euro și comentariile recente ale unui fost consilier BoE cu privire la costurile și riscurile creării unei CBDC.

Pe 16 ianuarie, miniștrii de finanțe din țările din zona euro au publicat o declarație în care susțin continuarea lucrului la un potențial euro digital, care este studiat de Banca Centrală Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.