Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regatul Unit se pregăteşte pentru furtuna Jocelyn, însoţită de vânt şi ploi abundente

greatbritishmag.co.uk
marea britanie steag

Regatul Unit se pregăteşte din nou de vânt şi ploaie odată cu sosirea furtunii Jocelyn, fiind preconizate perturbări majore în transporturi, relatează marţi DPA/PA Media.

Trenurile nu vor circula în Scoţia marţi, după ora 19:00 GMT, pe fondul vremii severe care va afecta regiunea, potrivit Agerpres.

Furtuna Jocelyn vine la scurt timp după ce o altă furtună, Isha, a lăsat în urmă două decese şi o persoană accidentată grav.

Met Office a emis avertizări cod galben şi "amber" - între codul galben şi cel roşu - de vânt ce vizează mare parte din Regatul Unit, împreună cu avertizări cod galben de ploaie pentru zone din vestul şi sudul Scoţiei şi nord-vestul Anglia.

O avertizare cod galben de polei a fost emisă pentru zonele nordice şi estice ale Scoţiei.

Rafale de vânt cu viteze de 128 kilometri la oră sunt aşteptate în regiunile expuse, cu cantităţi de 40 până la 50 de milimetri de ploaie posibile în zonele înalte, potrivit Met Office.

Meteorologul şef al MetOffice Steve Willington a declarat că furtuna Jocelyn ar putea provoca mai multe perturbări decât furtuna Isha. "Deşi acest sistem va fi o treaptă mai jos comparativ cu furtuna Isha, având în vedere daunele şi operaţiunile de curăţare în curs am putea asista la un impact mai mare", a spus el adăugând că ploile abundente de marţi ar putea aduce acumulări însemnate de apă "cu 40 până la 50 de milimetri în zonele mai înalte din sud-vestul Scoţiei, Scottish Highlands şi regiuni din nord-vestul Angliei".

Este de aşteptat ca serviciile de transport să fie perturbate marţi după ce şi-au revenit în mare parte luni, după furtuna Isha.

Met Office a declarat că cea mai mare viteză a vântului înregistrată în timpul furtunii Isha a fost de 160 de kilometri la oră la Brizlee Wood din Northumberland, Anglia.

Un tânăr de 26 de ani a ajuns la spital în stare gravă, luni seara, după ce maşina în care se afla a lovit un copac pe un drum din Northumberland, potrivit poliţiei.

Un bărbat în vârstă de 84 de ani a murit după ce maşina în care se afla a lovit un copac căzut în Grangemouth, Falkirk, conform poliţiei din Scoţia.

Un alt bărbat, în vârstă de 60 de ani, a murit într-un accident în care au fost implicate două dube şi un copac căzut în Limavady, Co Londonderry, duminică seara, potrivit poliţiei din Irlanda de Nord.

Zeci de mii de gospodării au fost afectate de pene de curent cauzate de furtuna Isha.

Aproximativ 4.900 de persoane erau încă private de curent electric în Marea Britanie marţi la ora locală 10:00, în principal în nordul Angliei şi sudul Scoţiei, a indicat Energy Networks Association.

În Irlanda de Nord, aproximativ 7.000 de clienţi erau privaţi marţi de curent electric.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.