Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rege al asfaltului, audiat pentru evaziune fiscala

georgica_cornu-23542

Omul de afaceri timișorean Georgică Cornu, supranumit rege al asfaltului, a fost adus, marți, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Mehedinți, unde va fi audiat într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Nicolae Lohon, Cornu este cercetat alături de alte persoane pentru prejudicierea bugetului de stat cu suma de aproximativ nouă milioane euro, prin înregistrarea de tranzacții fictive în baza cărora a încasat TVA-ul aferent acestora.

"De asemenea, pentru aceleași motive este anchetat și Lucian Caraiman, administratorul grupului de firme Confort-Izometal aparținând lui Georgică Cornu, și Nicolae Semen, administrator al firmelor familiei primarului orașului Baia de Aramă, Rafael Dunărințu", a precizat Lohon.

Reprezentantul IPJ Mehedinți a mai arătat că administratorul unei firme din comuna Bâcleș, Constantin Vîrvoreanu, a fost reținut pentru 24 de ore, el urmând să fie prezentat miercuri unei instanțe cu propunerea de arestare preventivă.

"În cauză s-au emis 49 de mandate de aducere a unor persoane din județele Mehedinți, Timiș, Arad, Bihor, Hunedoara, Gorj, Caraș-Severin, Vâlcea, Dolj și Dâmbovița, suspecte că ar fi implicate sau complici la comiterea unor infracțiuni economice.

Polițiștii mehedințeni efectuează, marți, mai multe percheziții în localitățile Drobeta Turnu Severin, Baia de Aramă, Bâcleș și Gârdoaia în legătură cu dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani cu prejudiciu estimat la aproximativ nouă milioane de euro.

"Oamenii legii desfășoară percheziții și în alte zece județe, un număr de 49 de persoane, pentru care există emise mandate de aducere, urmând să fie audiate.O persoană din comuna Bâcleș a și fost reținută", a precizat Lohon.

Potrivit aceleiași surse, există suspiciunea că "în cauza care face obiectului dosarului aflat în instrumentare 101 persoane, în calitate de asociați, administratori sau împuterniciți ai 88 de societăți comerciale, ar fi eludat obligațiile fiscale ce le aveau de achitat către bugetul de stat în perioada 2008-2014. Toți aceștia sunt bănuiți că ar fi dispus înregistrarea în contabilitate a mai multor facturi fiscale emise în baza unor operațiuni comerciale fictive, reprezentând cheltuieli cu achiziția de material de construcții, piese și componente auto, în valoare totală de peste 22,5 milioane de euro, pentru care ar fi dedus ilegal TVA-ul, diminuând astfel artificial impozitul pe profit".

Reprezentantul IPJ Mehedinți a mai arătat că la acțiunea organizată de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Mehedinți sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți participă 300 de polițiști din județele Mehedinți, Timiș, Arad, Bihor, Hunedoara, Gorj, Caraș-Severin, Vâlcea, Dolj și Dâmbovița.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.