Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a acceptat demisia premierului Omar al Razzaz

Operation World
Iordania

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a acceptat sâmbătă demisia prim-ministrului Omar al Razzaz, dar i-a cerut acestuia să rămână în funcţie până când îi va desemna un succesor care să supervizeze alegerile parlamentare de la 10 noiembrie, informează media de stat, relatează Reuters.

Monarhul iordanian a dizolvat parlamentul duminica trecută, la finalul mandatului său de patru ani, o decizie care din punct de vedere constituţional obliga guvernul să demisioneze într-o săptămână.

Un nou guvern va deschide calea pentru organizarea votului din noiembrie, în condiţiile în care ţara se confruntă de o lună cu creşterea rapidă a numărului de cazuri de COVID-19, fapt pentru care guvernul a fost foarte criticat.

Regele Abdullah al II-lea l-a numit pe prim-ministrul Omar al Razzaz în vara lui 2018 pentru a dezamorsa cele mai importante proteste din ultimii ani din cauza creşterilor de taxe dorite de Fondul Monetar Internaţional (FMI) pentru a reduce datoria publică a Iordaniei.

Monarhul iordanian speră că o remaniere mai amplă şi un nou parlament ar putea diminua nemulţumirea populară faţă de dificultăţile economice agravate de lovitura pandemiei de COVID-19 şi de limitarea libertăţilor de legile de urgenţă sanitară.

Economia Iordaniei ar urma să se contracteze cu 6% în acest an în condiţiile în care se confruntă cu cea mai gravă criză din ultimii ani, şomajul şi sărăcia fiind agravate de pandemie

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.