Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei şi-a reiterat opoziţia faţă de proiectul israelian de anexare a Cisiordaniei

Operation World
Iordania

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a reiterat opoziţia ţării sale faţă de proiectul israelian de anexare a unei părţi din Cisiordania ocupată, a raportat marţi palatul regal la Amman, notează AFP potrivit Agerpres.

"Orice acţiune unilaterală israeliană vizând anexarea de teritorii în Cisiordania este inacceptabilă şi subminează şansele de pace şi stabilitate în regiune", a avertizat regele în videoconferinţe cu membri ai Congresului american.

Regele a subliniat "necesitatea de a se pune capăt conflictului israeliano-palestinian pe baza unei soluţii cu două state" şi a reafirmat "importanţa stabilirii unui stat palestinian independent, suveran şi viabil pe liniile de la 4 iunie 1967, cu Ierusalimul de Est drept capitală", a indicat palatul regal.

Israelul urmează să prezinte începând cu 1 iulie strategia sa pentru a pune în aplicare planul administraţiei americane pentru Orientul Mijlociu, care prevede în special anexarea la Israel a Văii Iordanului şi a coloniilor evreieşti înfiinţate în Cisiordania ocupată.

Circa 450.000 de colonişti israelieni trăiesc printre peste 2,7 milioane de palestinieni în acest teritoriu ocupat de Israel în urmă cu 57 de ani, sediu al Autorităţii Palestiniene conduse de Mahmoud Abbas.

Iordania, ţară vecină legată de Israel printr-un tratat de pace, a respins în numeroase rânduri orice anexare israeliană a unor teritorii palestiniene ocupate, avertizând că aceasta ar "ucide şansele de pace".

Într-un interviu recent acordat revistei germane Der Spiegel, regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a avertizat Israelul în legătură cu riscul unui "conflict major" în cazul anexării unor părţi din Cisiordania.

Premierul iordanian, Omar Razzaz, a ameninţat la rândul său că va reconsidera relaţiile dintre ţara sa şi Israel dacă statul evreu îşi va duce la îndeplinire planurile de anexare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.