Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regele drogurilor, Joaquin 'El Chapo' Guzman, și-a aflat PEDEAPSA: Va muri în PUȘCĂRIE

indianexpress.com
chapo

O instanţă federală din districtul newyorkez Brooklyn l-a condamnat, miercuri, pe liderul cartelului criminal mexican Sinaloa, Joaquin Guzman, cunoscut ca El Chapo, la închisoare pe viaţă, plus 30 de ani, pentru trafic de droguri şi mai multe conspiraţii în vederea comiterii unor crime, transmite Reuters.

Guzman fusese declarat vinovat în februarie, după un proces cu juraţi. De asemenea, instanța a decis că acesta va trebui să plătească 12,6 miliarde de dolari.

Citește și: Silviu Mănăstire anunță că lui Klaus Iohannis i se pregătește o cursă! Operațiunea specială declanșată de USR

La audierea de miercuri pentru stabilirea pedepsei, El Chapo a declarat instanţei, prin intermediul unui translator, că detenţia sa în Statele Unite este "o tortură psihologică, emoţională şi mintală, 24 de ore pe zi".

„Statele Unite nu sunt superioare altor țări corupte”, a mai spus acesta. După aflarea sentinței, Joaquin "El Chapo" Guzman a declarat că „nu s-a făcut dreptate” în cazul său.

Citește și: Simona Halep i-a luat fața Vioricăi Dăncilă! Reacție uluitoare în Parlamentul European

"În timpul procesului, dovezi zdrobitoare au arătat caracterul nemilos şi sângeros al liderului cartelului din Sinaloa", a subliniat Parchetul în rechizitoriul său adresat judecătorului federal al Brooklyn-ului, Brian Cogan.

Potrivit Ministerului Public, fostul lider al cartelului este responsabil de importarea sau de încercarea de a importa cel puţin 1.200 de tone de cocaină, peste 49 de tone de marijuana şi peste 200 de kilograme de heroină, precum şi de metamfetamină.

Citește și: Rareș Bogdan a explodat în Parlamentul European: ‘Așteptăm dovada că nu am fost mințiți! Suntem santinela civilizației’

După ce a fost extrădat din Mexic, în ianuarie 2017,"El Chapo", 62 de ani, este deţinut într-o închisoare ultrasecurizată din Manhattan, Metropolitan Correctional Center (MCC).

În 12 februarie, el a fost declarat vinovat în 10 capete de acuzare, după trei luni de proces ce au documentat extrema violenţă şi corupţie a cartelurilor.

Citește și: Gigantul american care a dat lovitura cu Simona Halep! Cea mai profitabilă afacere din istoria companiei

Cel mai probabil, ”El Chapo” va fi încarcerat în penitenciarul de maximă siguranță „Supermax” din Florence, Colorado.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.