Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regele Felipe al VI-lea al Spaniei nu mai calcă în Catalonia de frică: a anunțat că nu participă la o ceremonie foarte importantă

Regele Felipe

Regele Felipe al VI-lea al Spaniei nu va participa vineri în Catalonia la ceremonia de înmânare a mandatelor unei noi promoţii de judecători, din cauza temerilor legate de confruntări cu mişcarea catalană de independenţă şi de posibile proteste violente, a relatat joi presa locală, potrivit dpa, relatează Agerpres.

Citând Consiliul General al Magistraturii (GCJ), radioteleviziunea RTVE a transmis că regele şi-a anulat participarea la ceremonia de vineri de la Barcelona pentru că guvernul 'nu a permis acest lucru'.

Vicepremierul spaniol Carmen Calvo a declarat pentru cotidianul El Pais că este 'o decizie bună', în timp ce asociaţia judecătorilor APM a cerut clarificări.

Felipe al VI-lea a criticat cu asprime tentativa de independenţă a Cataloniei.

La rândul ei, mişcarea separatistă catalană respinge monarhia spaniolă, renăscută sub dictatura lui Francisco Franco.

Între timp, guvernul de stânga al lui Pedro Sanchez încearcă să medieze conflictul cu regiunea separatistă, dat fiind că executivul său minoritar depinde de votul catalanilor în parlament.

Miercuri, guvernul a anunţat că va reanaliza cererile de amnistie ale liderilor separatişti încarceraţi după referendumul ilegal de independenţă, a relatat cotidianul La Vanguardia.

Totodată, guvernul intenţionează să introducă o reformă, cu acţiune retroactivă, care să reducă pedepsele cu închisoare pentru rebeliune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.