Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regele Willem-Alexander al Ţărilor de Jos pune una dintre proprietăţile sale la dispoziţia refugiaţilor ucraineni

The Times of Israel
refugiati moldova

Regele Willem-Alexander al Ţărilor de Jos intenţionează să pună una dintre proprietăţile sale la dispoziţia refugiaţilor din Ucraina, a anunţat luni familia regală olandeză, potrivit DPA.

Castelul Het Oude Loo, situat în apropiere de oraşul Apeldoorn (centrul Ţărilor de Jos), va putea găzdui şase până la opt familii sau între 20 şi 30 de persoane, începând cu jumătatea lunii aprilie.

Castelul, datând din secolul al XV-lea şi aflat la 90 de kilometri est de Amsterdam, este proprietate deţinută de stat pentru care în prezent regele plăteşte chirie. Totuşi, suveranul şi familia sa trăiesc la Haga şi în mod obişnuit folosesc proprietatea Het Oude Loo doar ocazional, pentru reuniuni familiale.

Până acum, cel puţin 12.500 de refugiaţi ucraineni au fost găzduiţi în Ţările de Jos pe canale oficiale. În plus, un număr necunoscut de oameni care au fugit de război au fost primiţi în case ale membrilor de familie sau ale prietenilor, potrivit Agerpres.ro.

De la începerea invaziei militare ruse în Ucraina, aproximativ 3,3 milioane de ucraineni s-au refugiat în Uniunea Europeană, aproape jumătate fiind copii, a anunţat luni comisarul european pentru afaceri interne Ylva Johansson, într-o conferinţă de presă în Estonia.

Armata rusă a lansat în 24 februarie o ofensivă de amploare împotriva Ucrainei, invadând această ţară din mai multe direcţii. Occidentul a reacţionat, Uniunea Europeană, SUA şi Regatul Unit impunând sancţiuni economice dure contra Moscovei.

Rusia îşi numeşte agresiunea sa în Ucraina drept ''operaţiune militară specială pentru denazificarea şi demilitarizarea'' ţării vecine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.