Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regia Autonomă de Transport în Comun din Constanța a devenit CT Bus SA

Începând de astăzi, 1 noiembrie 2019, Regia Autonomă Transport în Comun Constanța a devenit CT Bus S.A., prin schimbarea formei juridice din regie autonomă în societate pe acțiuni.

Primarul Decebal Făgădău a semnat contractul de delegare a gestiunii serviciului public de transport local de persoane prin concesiune între Primăria Municipiului Constanța și CT Bus S.A..

Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța:

“ În istoria transportului public constănțean, ziua de astăzi, 1 noiembrie 2019, va rămâne ca un moment de referință. Astăzi punem punct Regiei Autonome și deschidem un capitol nou, naștem o companie care are toate premisele să devină cel mai puternic operator public de transport din regiunea de Sud Est.

RATC avea autobuze Euro 2 si Euro 3 si o vechime de 15 ani, șoferi cu salarii de 1600 de lei, angajați și clienți nemultumiți. Astăzi avem 104 autobuze Diesel Euro 6 noi, moderne, cu dotari maximale și suntem în proceduri de achiziție pentru 41 de autobuze electrice. Țintim către cât mai multe rute și vrem să investim în creșterea flotei pentru că ne dorim ca marea majoritate a constănțenilor și turiștii să folosească transportul public. Trebuie să ne creștem copiii spunându-le că prima opțiune pentru transport este CT BUS!”.

Astăzi, în prezența membrilor AGA și CA, primarul Constanței a acordat și licențele de traseu societății CT Bus S.A.

Bogdan Niță, directorul CT BUS S.A.: “ Este un proiect pe care domnul primar Decebal Făgădău l-a început încă din prima zi de mandat și iată că am reușit astăzi să ajungem în faza de semnare. Este o schimbare radicală în ceea ce privește sistemul de mobilitate din Constanța și în Zona Metropolitană. Proiectele noastre vizează reguli de calitate în transportul public, o bună administrare a flotei de autobuze, e-ticketing, punctualitate și cât mai mulți călători, locuitori sau turiști.”.

CT Bus își propune să devină o companie modernă de transport, cu rol determinant în ceea ce privește dezvoltarea mobilității cetățenilor municipiului Constanța și nu numai.

Scopul principal îl constituie realizarea unui sistem de transport eficient, integrat, durabil și sigur, care să promoveze dezvoltarea economică, socială și teritorială și care să asigure o bună calitate a vieții în municipiul Constanța.

Pe 10 octombrie 2018 Consiliul Local al municipiului Constanța a decis reorganizarea RATC prin transformarea în societate pe acțiuni cu denumirea CT BUS SA. După obținerea tuturor avizelor și aprobărilor, s-a aprobat delegarea gestiunii serviciului public de transport persoane către CT BUS SA și atribuirea prin concesiune a contractului de delegare.content-imagecontent-imagecontent-imagecontent-imagecontent-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.