Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regimul de la Caracas acuză SUA de instituirea blocadei economice, în urma noilor sancțiuni impuse Venezuelei

Thesheet.ng
Nicolas Maduro

Ministerul de Externe de la Caracas a anunțat marți că decizia președintelui Statelor Unite, Donald Trump privind înghețarea tuturor activelor deținute de Guvernul venezuelean în SUA este o „formalizare a blocadei economice, financiare și comerciale criminale” a Washingtonului, potrivit Reuters, potrivit Mediafax.

Citește și: Silviu Mănăstire pune tunurile pe USR-PLUS! Ce are în comun Alianța 2020 cu partidul lui Gabriel Oprea

Prin intermediul unui comunicat, Ministerul venezuelean de Externe a informat că nu va permite „o creștere a agresiunilor” care ar putea să afecteze „procesele de dialog politic”, făcând referire la negocierile dintre reprezentanți ai Guvernului și ai opoziției, mediate de Norvegia, prin care se încearcă găsirea unei soluții pentru ieșirea Venezuelei din criză.

Citește și: Ieșire scandaloasă a unui fost candidat USR, în legătură cu cazul de la Galați: ‘Panarama aia mică și-a tras-o până a rupt-o ăla’

Comunicatul instituției vine în contextul în care președintele american Donald Trump a impus înghețarea tuturor activelor guvernului venezuelean din Statele Unite. Ordinul executiv semnat de Trump depășește cu mult sancțiunile impuse în ultimele luni împotriva companiei petroliere de stat PDVSA și a sectorului financiar din Venezuela, precum și măsuri împotriva a zeci de oficiali și entități venezuelene.

„Toate activele Guvernului Venezuelei din Statele Unite (...) sunt blocate și nu pot fi transferate, plătite, exportate, retrase sau tranzacționate în alt mod”, se arată în ordinul executiv publicat de Casa Albă.

Citește și: Șocant! Avocatul familiei Melencu răstoarnă tot ce se știa până acum, în cazul de la Caracal

Statele Unite și majoritatea națiunilor occidentale au solicitat ca actualul lider de la Caracas, Nicolas Maduro, să demisioneze și l-au recunoscut pe liderul opoziției venezuelean Juan Guaido ca președinte interimar legitim al țării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.