Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regimul de la Damasc acceptă acordul de încetare a focului (MAE sirian)

www.yourmiddleeast.com
siria azaz

Regimul de la Damasc a anunţat marţi că acceptă propunerea ruso-americană privind încetarea ostilităţilor în Siria, dar spune că va continua să lupte împotriva 'grupărilor teroriste' precum gruparea jihadistă Statul Islamic şi Frontul Al-Nosra, excluse din acord, relatează AFP şi Reuters. 

'Republica Arabă Siriană anunţă că acceptă încetarea ostilităţilor, în condiţiile continuării operaţiunilor militare în lupta împotriva terorismului Daesh (acronimul arab al Statului Islamic), al Frontului Al-Nosra şi al altor grupări teroriste legate de acestea, în conformitate cu anunţul ruso-american', a indicat Ministerul sirian de Externe, într-un comunicat citat de AFP. 

Guvernul sirian se declară pregătit să se coordoneze cu Rusia pentru definirea zonelor unde activităţile militare vor fi suspendate, scrie Reuters. 'Pentru a garanta succesul încetării ostilităţilor, prevăzută să intre în vigoare sâmbătă, guvernul sirian este pregătit să se coordoneze cu partea rusă pentru a determina care sunt regiunile şi grupurile armate ce vor face obiectul încetării focului', menţionează ministerul, citat de AFP. 

Acordul ruso-american exclude SI, Al-Nosra (ramura siriană a Al Qaida), dar şi organizaţii catalogate drept 'teroriste' de către Consiliul de Securitate al ONU şi nemenţionate în text. 

De la începutul războiului în Siria, regimul nu a făcut nicio distincţie între militanţi, rebeli şi jihadişti, calificându-i pe toţi deopotrivă drept 'terorişti'.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.