Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regimul obligatoriu de purtare a măştii de protecţie, reintrodus la Sankt Petersburg pe fondul situației epidemiologice tensionate

time.com
masca masti

Medicul sanitar șef de stat pentru oraşul Sankt Petersburg, Natalia Başketova, a semnat un decret privind reintroducere regimului obligatoriu de purtare a măștii de protecţie în spaţiile deschise din oraș.

Potrivit documentului, în săptămâna 5-11 decembrie, incidența totală a cazurilor de îmbolnăvire cu gripă și cu alte infecții virale respiratorii acute, în rândul populației, a depășit cu 76,7% pragul epidemic săptămânal. După cum se mai specifică, în rândul copiilor, incidenţa reprezintă 55%, informează Rosbalt, citată de Rador.

În plus, a crescut numărul pacienților cu semne de forme severe și moderate de infecții virale respiratorii acute, care necesită spitalizare. Autorităţile din oraș întreprind o serie de măsuri pentru a preveni apariția focarelor bolilor respiratorii acute. De exemplu, se reintroduce regimul obligatoriu de purtare a măștilor de protecţie în instituțiile care oferă servicii sociale. Sunt avute în vedere obligativitatea purtării măștii în spații deschise, unde se formează aglomerări.

Se reintroduce obligativitatea purtării măștii în spații deschise, în care se formează aglomerări, unde distanța fizică între persoane nu se poate respecta, distanța de doi metri. Vorbim despre piețe, târguri, curțile exterioare ale lăcașelor de cult, peroanele gărilor, stațiile de autobuz. În plus, este reintrodusă o interdicție privind internarea planificată a copiilor în spitale. De asemenea, este interzis accesul vizitatorilor în spitale și instituții de tip închis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.