Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Când ai bani, încălzirea globală nu te omoară! Ce a putut să spună Regina Elisabeta a II-a, într-un mesaj adresat episcopilor

mirror.co.uk
Regina Elisabeta II

Încălzirea globală reprezintă o ameninţare pentru vieţile oamenilor care trăiesc în cele mai sărace comunităţi din lume, a afirmat regina Elisabeta a II-a într-o scrisoare adresată participanţilor la reuniunea episcopilor anglicani, potrivit DPA şi PA Media, anunță agerpres.

Într-o scrisoare adresată celor 650 de membrii al clerului din diverse părţi ale lumii care s-au reunit la Conferinţa Lambeth, suverana a avertizat că ''cei mai puţin capabili să se adapteze şi să se acomodeze'' prezintă cel mai ridicat risc pentru colapsul climatic.

''În prezent, aşa cum s-a întâmplat de atâtea ori în trecut, v-aţi reunit într-o perioadă de imense provocări pentru episcopii, clericii şi laicii din toată lumea, mulţi dintre voi slujind în locuri de suferinţă, conflict şi traumă'', a spus ea.

''Este o alinare pentru mine că faceţi asta prin puterea lui Dumnezeu. Trăim totodată în vremuri când efectele schimbărilor climatice ameninţă vieţile şi mijloacele de trai ale multor oameni şi comunităţi, nu în ultimul rând ale celor mai săraci şi mai puţin capabili să se adapteze şi să se acomodeze''.

Regina a adăugat că mediul este ''o cauză aproape de inima'' răposatului ei soţ, prinţul Philip, iar interesul acestuia în domeniu a fost ''dus mai departe de prinţul de Wales şi de ducele de Cambridge''.

Conferinţa Lambeth a episcopilor anglicani este convocată de arhiepiscopul de Canterbury o dată la zece ani.

Evenimentul are loc la Universitatea din Kent, Catedrala Canterbury şi Palatul Lambeth în perioada 26 iulie - 8 august.

Episcopii au declarat ziua de miercuri zi de rugăciune, comunitate şi reflectare pe tema mediului şi a dezvoltării sustenabile.

Pe agenda zilei se află lansarea Communion Forest, un program global de mediu care include plantări de copaci, crearea unor zone umede şi a unor proiecte de restaurare a zonelor de coastă de provincii anglicane, dioceze şi biserici din diverse părţi ale lumii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.