Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regina Elisabeta a II-a şi prinţul William au vizitat supravieţuitori ai incendiului din Londra

WireImage
regina elisabeta 2

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a vizitat vineri, împreună cu prinţul William, nepotul ei, un centru unde sunt adăpostiţi supravieţuitori ai incendiului de la Grenfell Tower din Londra, transmit Reuters şi DPA. Prinţul William a promis că se va întoarce pentru a discuta cu localnici despre problemele lor. Suverana Marii Britanii şi prinţul William au discutat cu supravieţuitori, voluntari şi alţi localnici la o sală de sport din Kensington transformată în adăpost după incendiul care a devastat miercuri clădirea de locuinţe sociale din vestul Londrei, soldat cu cel puţin 30 de morţi, conform celui mai recent bilanţ anunţat de poliţie, conform Agerpres.

Când au ieşit din centru, cei doi au fost întâmpinaţi de un grup de circa 40 de oameni care strigau disperaţi după ajutor. Un bărbat care agita un afiş cu o persoană dispărută a ţipat că vrea să stea de vorbă cu regina despre copiii pierduţi în urma incendiului. Regina a salutat mulţimea cu mâna şi a părut să ezite înainte de a intra înapoi în maşină. Cum strigătele de disperare continuau, William a promis: "Am să mă întorc, am să mă întorc".

Comandantul poliţiei metropolitane, Stuart Cundy, a anunţat anterior că 30 de oameni au murit în incendiul de la Grenfell, bilanţ care ar putea să mai crească, şi că 24 de răniţi continuă să fie spitalizaţi, 12 dintre ei fiind în stare critică. El a menţionat că în momentul de faţă nu există indicii că focul ar fi fost pus intenţionat şi că "din păcate" nu se mai speră să se găsească supravieţuitori. În blocul cu 120 de apartamente, construit în 1974 şi recent renovat şi izolat, locuiau între 400 şi 600 de oameni. După tragedie, au apărut şi relatări în sensul că normele de protecţie împotriva incendiilor nu au fost respectate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.