Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Registrul Auto Român estimează o scădere de aproape 10% a veniturilor şi cu 16% a profitului brut în acest an

www.agerpres.ro
Registrul Auto Român

Registrul Auto Român estimează o scădere de aproape 10% a veniturilor totale, până la 401,8 milioane lei, şi cu 16% a profitului brut, la 127,68 milioane lei, potrivit proiectului privind bugetul de venituri şi cheltuieli rectificat pe anul 2020, potrivit news.ro.

RAR arată că scăderea este cauzată de pandemie.

”Registrul Auto Român consideră că situaţia determinată de COVID-19 pe plan mondial şi naţional va avea un impact negativ şi în propria activitate desfăşurată, ceea ce va duce la producerea unei deteriorări a activităţii economice proprii.

Citește și: Fostul senator Gigi Chiru, cercetat pentru luare de mită încă din 2014, ar putea scăpa de acuzații - DNA încearcă a doua oară clasarea dosarului său

Proiectul bugetului de venituri si cheltuieli rectificat pe anul 2020 are la bază analiza veniturilor şi cheltuielilor  realizate la 30 iunie 2020 şi proiecţia tuturor  indicatorilor economico - financiari în contextul actual, comparativ cu cei aprobaţi în bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2020,  prin H.G. nr.233/2020”, potrivit unui proiect de Hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli rectificat pe anul 2020 al RAR, publicat în dezbatere de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.

Cheltuielile totale scad cu 6,12% faţă de bugetul aprobat iniţial pentru acest an, la 274,11 milioane lei.

Registrul Auto Român estimează totodată că va realiza un profit net de 106,94 milioane lei în acest an, comparativ cu un rezultat net de 127,85 milioane lei cât a fost aprobat anterior.

RAR preconizează o reducere a productivităţii muncii cu 9,55%.

De asemenea, cheltuielile pentru  investiţii, estimate în proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli rectificat pe anul 2020, au scăzut cu 11,85% faţă de cele aprobate iniţial, la 64 milioane lei.

RAR are 1.700 de angajaţi. Câştigul mediu lunar pe salariat determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială a fost stabilit la 7.692 lei.

Registrul Auto Român  nu a  înregistrat în anul 2019 plăţi restante şi nu va înregistra nici la data de 31 decmbrie 2020, mai arată proiectul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.