Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regiunea Autonomă Maghiară Putin din România

Russian Prime Minister Vladimir Putin meets with Hungarian Prime Minister Viktor Orban
Nu e mult timp până când ne vom trezi că tot la Moscova reprezentanții Ungariei vor negocia și autonomia maghiarilor din România. Dacă nu se și întâmplă deja. În timp ce politicienii de la Budapesta încalcă pe față suveranitatea Ucrainei, anumite foruri europene le dau nas politicienilor maghiari încurajând prin diverse rezoluții sau recomandări și autonomia maghiarilor din România, de parcă nu ar vedea că aceasta face parte din planul Rusiei de a destabiliza zona.
Nu vom mai avea Regiunea Autonomă Stalin, de această dată, ci Regiunea Autonomă Putin. Iar dacă unii oficiali europeni sunt atât de orbi să nu vadă mâna și banii Moscovei în lupta pentru autonomia maghiară din România, cu atât mai rău pentru ei. Noi vedem acest lucru și suntem pregătiți să ne apărăm.
Până recent, puteam crede că oficialii europeni care îi încurajează pe politicienii maghiari în dorințele lor autonomiste sunt doar naivi sau ignoranți. Acum, când Ungaria își trimite vârful de lance al extremismului, Jobbik, un fel de braț înarmat al lui Viktor Orban, să discute cu Rusia cum să împartă Ucraina, cred că nimeni din Europa nu mai are scuza că nu știe ce fel de jocuri face Budapesta și în România și în avantajul cui. Autonomia maghiară în România ia, pe zi ce trece, proporții amenințătoare, de vreme ce este o mișcare dorită de Moscova. Nu vom mai avea Regiunea Autonomă Stalin, de această dată, ci Regiunea Autonomă Putin. Iar dacă unii oficiali europeni sunt atât de orbi să nu vadă mâna și banii Moscovei în lupta pentru autonomia maghiară din România, cu atât mai rău pentru ei. Noi vedem acest lucru și suntem pregătiți să ne apărăm. Vă dați seama că acest Vona Gabor care acum negociază la Moscova ruperea Ucrainei era anul trecut în România unde declara vesel că Ungaria e gata de război cu noi pentru interesele maghiarilor? Și că, de la acel moment, a mai participat de nu știu câte ori la manifestări anti-statale aici, la noi, pe teritoriul național românesc? Dar legea care îi oprea pe separatiști a căzut în Parlamentul României ca să nu se supere nu știu cine. Poate că, de acum înainte, când vor conștientiza că nu ne luptăm cu extremismul maghiar, ci cu separatismul rusesc de limbă maghiară, politicienii români vor fi mai hotărâți să ne apărăm granițele și integritatea. 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.