Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regiunea Sud-Muntenia este pe primul loc în UE după numărul lucrătorilor în transport

camioane-465x215

În Uniunea Europeană anul trecut erau 10,8 milioane de persoane cu ocupaţii în sectorul transportului, adică aproape 29 de lucrători în transport la mia de locuitori, însă regiunea Sud-Muntenia din România este pe primul loc cu 65 de lucrători în transport la mia de locuitori, arată datele publicate joi de Eurostat.

Regiunea Sud-Muntenia din România este urmată de trei regiuni din Bulgaria şi două regiuni din Lituania, în toate aceste regiuni existând mai mult de 50 de lucrători în transport la mia de locuitori.

În contrast, regiunea Brabantul Valon din Belgia are cel mai mic număr de lucrători în transport la mia de locuitori (15), urmată de regiunea Egeea de Sud din Grecia (16), regiunile Burgenland din Austria şi Melilla din Spania (ambele cu 18) şi regiunea Calabria din Italia (19), informează Agerpres.

Eurostat precizează că majoritatea lucrătorilor în transport sunt bărbaţi (85%). Peste o treime (37%) dintre persoanele cu ocupaţii în transport din UE au peste 50 de ani, o altă treime (36%) au între 35 şi 49 de ani în timp ce doar 29% au mai puţin de 35 de ani.

În rândul lucrătorilor în transport cei mai mulţi sunt şoferii de camioane grele şi autobuze (35%), urmaţi de muncitorii în transport şi depozitare (22%), şoferii de autoturisme, camionete şi motocicleta (19%), mesagerii şi cei care se ocupă cu livrare de colete (12%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.