Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regiunea ucraineană Doneţk este lovită zilnic de ruşi de până la 2.500 de ori (guvernator)

pravda.com
Ucraina razboi

Rusia lansează zilnic între 1.500 şi 2.500 de obuze şi rachete asupra regiunii ucrainene Doneţk, devastată de război, şi vizează infrastructura esenţială pentru a îngreuna rămânerea oamenilor acolo în timpul iernii, a declarat pentru Reuters guvernatorul Vadim Filaşkin, conform News.ro.

Provincia estică, ocupată în proporţie de 57% de Rusia, se află în prim-planul războiului din 2014, când interpuşii susţinuţi de Rusia au cucerit capitala regiunii, Doneţk, precum şi multe alte oraşe mari. De când Rusia a lansat invazia la scară largă, în 2022, aici au avut loc multe dintre cele mai violente şi mai îndelungate bătălii ale războiului.

"Inamicul bombardează (regiunea) de 1.500 până la 2.500 de ori pe zi", a declarat guvernatorul Vadim Filaşkin într-un interviu acordat vineri, adăugând că el crede că Moscova încă urmăreşte să captureze întreaga regiune. "Bombardamentele inamicului sunt atât de dense, atât de grele, aproape în fiecare zi", a spus el.

Miza rușilor

Guvernatorul a declarat că centrala electrică Kurahove, una dintre puţinele surse de producţie de electricitate rămase în regiune, a fost forţată să se închidă în urmă cu o săptămână din cauza bombardamentelor ruseşti. El a explicat că acest lucru face parte dintr-o campanie mai amplă.

"Inamicul încearcă să distrugă obiectivele de infrastructură critică, astfel încât oamenilor să le fie greu să rămână în regiune în timpul iernii", susţine guvernatorul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.