Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regizoarea franceză Agnes Varda și actorul canadian Donald Sutherland vor primi câte un Oscar onorific

the oscar

Regizoarea franceză Agnes Varda, în vârstă de 89 de ani, va primi la 11 noiembrie un Oscar onorific pentru întreaga activitate, în cadrul unei ceremonii anuale în care va fi recompensat și actorul canadian Donald Sutherland, relatează joi AFP.

Singura regizoare din Noul Val, Agnes Varda a primit deja un Cesar onorific în 2001 și un Palme d'Or onorific la Cannes, în 2015. O autodidactă în cinema, Agnes Varda a explorat numeroase fațete ale celei de a șaptea arte și făcut experimente de-a lungul întregii ei cariere, scrie AFP. Filmele sale au fost adesea angajate, fie că este vorba despre documentare politice sau despre opere consacrate unor persoane modeste sau marginalizate.

Oscarul pentru întreaga activitate aduce un omagiu "pentru contribuțiile excepționale la lumea cinema-ului sau pentru serviciile aduse Academiei" americane de film, care decernează premiile Oscar, a anunțat instituția într-un comunicat dat publicității miercuri, conform Agerpres. Premiul va fi decernat în cadrul ceremoniei Governors Awards, la 11 noiembrie, la Los Angeles. Academia îl va premia cu acest prilej și pe actorul canadian Donald Sutherland, scenaristul și regizorul independent Charles Burnett și directorul de imagine Owen Roizman, încheie AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.