Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regizorul american Steven Spielberg va fi omagiat la Festivalul de Film de la Berlin 2023

JEAN-PAUL PELISSIER/REUTERS
Steven Spielberg

Regizorul american Steven Spielberg va fi omagiat la cea de-a 73-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, prilej cu care îi va fi înmânat un Urs de Aur onorific pentru întreaga carieră, potrivit variety.com.

Cel mai recent film al regizorului, ''The Fablemans'', o povestire semi-autobiografică despre un adolescent pasionat de filme a cărei acţiune se desfăşoară în Arizona şi Nordul Californiei, va fi totodată proiectat în cadrul festivalului, desfăşurat în perioada 16-26 februarie 2023. Universal Pictures Germany va lansa pelicula în cinematografele din Germania în martie, potrivit Agerpres.

''Cu o carieră incredibilă, Steven Spielberg nu doar că a fermecat generaţii de spectatori din lumea întreagă, dar a oferit totodată o nouă semnificaţie 'cinemaului' ca fabrică de vise'', au precizat într-un comunicat directorii Berlinalei, Mariette Rissenbeek şi Carlo Chatrian.

''Fie că e vorba de lumea magică a adolescenţilor sau de realitatea pe care istoria a marcat-o pentru totdeauna, filmele lui ne transportă la un nivel diferit, unde marele ecran devine suprafaţa adecvată pentru îndeplinirea emoţiilor noastre. Dacă Berlinale 2023 reprezintă un nou început, nu am putea găsi un început mai bun decât cel oferit de marea operă a lui Spielberg'', au mai spus ei.

De-a lungul carierei sale lungi şi prestigioase, Spielberg a fost nominalizat de 19 ori la Premiile Academiei de Film Americane şi a câştigat trei Oscaruri - două în categoria ''cel mai bun film'' graţie ''The Color Purple'' şi ''Schindler's List'' şi unul pentru ''cel mai bun regizor'' graţie peliculei ''Saving Private Ryan''.

''Este considerat cel mai de succes cineast din toate timpurile'', precizează Berlinala într-un comunicat, care menţionează totodată că Spielberg a câştigat numeroase Globuri de Aur şi trofee Emmy pentru peliculele sale, precum şi alte distincţii obţinute pentru implicarea în cauze sociale.

Comunicatul Berlinalei subliniază totodată că Spielberg a fost distins în 1998 cu Ordinul de Merit al Republicii Federale Germania drept recunoaştere pentru ''Schindler's List'' şi pentru Fundaţia Shoah înfiinţată de regizor. În 2001, regizorul şi producătorul a fost înnobilat de regina Elisabeta a II-a cu Ordinul Imperiului Britanic în grad de Cavaler, iar în 2015 a primit Medalia Prezidenţială pentru Libertate din partea preşedintelui Statelor Unite Barack Obama.

Selecţia filmelor regizate de Spielberg care vor fi proiectate în cadrul Berlinalei precum şi data ceremoniei când va primi premiul vor fi anunţate ulterior.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.