Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regizorul documentarului despre asasinarea morbidă a jurnalistului de la Washington Post în Consulatul Arabiei Saudite lansează o strângere de fonduri

Jamal Khashoggi

Bryan Fogel, regizorul documentarului "The Dissident", despre jurnalistul colaborator al The Washington Post Jamal Khashoggi, care a fost asasinat în sediul Consulatului Arabiei Saudite la Istanbul în 2018, i-a îndemnat pe cei interesaţi să cumpere producţia "să susţină Arabia Saudită", la lansarea acesteia la Festivalul de la Sundance, scrie Variety, citată de news.ro.

Filmul a fost prezentat la Sundance cu speranţa de a-şi asigura distribuirea, iar Fogel a profitat de acest fapt pentru a solicita studiourilor şi serviciilor de streaming interesate să cumpere proiectul să se angajaze la o lansare la nivel mondial.

Khashoggi a fost ucis şi corpul său a fost dezmembrat după ce a făcut o vizită la Consulatul Arabiei Saudite de la Instanbul. CIA a stabilit că prinţul moştenitor Mohammad bin Salman a ordonat asasinarea, pe care acesta o neagă.

Citeşte şi: Bilanț NEGRU în urma cutremurului care a zguduit Turcia: Zeci de morți și sute de răniți

"În visul visurilor mele, distribuitorii vor fi netemători şi vor acorda comunităţii globale lansarea pe care o merită", a spus Fogel în aplauzele audienţei de la MARC Theater, unde s-au aflat Hillary Clinton şi Alec Baldwin.

"În visul visurilor mele, distribuitorii vor susţine Arabia Saudită şi libertatea de exprimare, libertatea presei şi pe jurnaliştii care vor să facă lumea un loc mai bun şi să ajute să conservăm moştenirea lui Jamal", a adăugat el.

Documentarul se axează pe probele împotriva guvernului saudit şi a lui Bin Salman în acest caz. Mohammad bin Salman a negat în mod constant premeditarea actului. Mai multe persoane au fost condamnate pentru crimă, deşi numele lor şi probele folosite pentru condamnarea lor nu au fost niciodată publicate.

Fogel este câştigător în 2018 al premiului Academiei pentru regia lungmetrajului documentar "Icarus".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.